20 mil açıktaki can pazarını anlattılar

İskenderun´dan yüklediği rulo sacla Yalova´ya gitmek üzere çıkan ve yaklaşık 20 mil açıkta su almaya başlayan geminin mürettebatı yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

21.08.2017 12:03:45 0
20 mil açıktaki can pazarını anlattılar

Burak Milli/İskenderun

Herşeyin sintine alarmı çaldıktan sonra başladığını ifade eden mürettebat, makine dairesinin tamamen su almaya başladıktan sonra gemiyi terk etme kararı aldıklarını belirtti. Valizlerini toplayarak gelecek yardımı beklediklerini ifade eden mürettebat, kurtulduklarına şükrettiklerini ifade etti.
Geminin çarkçıbaşısı Sabri Çörüz, olay sırasında vardiyacı olduğunu söyledi. Makine dairesindeki su baskınını haber veren sintine alarmının çalmaya başladığını belirten Çörüz, 'Korkunç bir andı. Vardiyacıydım. Birden alarm çaldı. Sintine alarmı çalınca, su şarıltısı geldi. Bir baktım su geliyor. Hemen süvariye geminin delindiği haberi verdim. Biz o deliğe müdahale ederken, ikinci bir delik daha açıldığından müdahale yapamadık. Yaklaşık 20 mil açıklardaydık büyük korku yaşadık. Sahil güvenliğe haber verdik geldiler aldılar çok şükür' ifadelerini kullandı.

´Elimle kapamaya çalıştım'
Gemi personelinden Salih Marantoz da rulo sac yüklü gemiyle Yalova Limanı´na gittiklerini anlattı. Birden sintine alarmının çaldığını aktaran Marantoz, 'Makine dairesindeki delik çok dar bir yerdeydi, ben çekiçle bir yeri kırarak ancak girebildim. Müdahale etmeye çalıştım. Önce deliği elimle kapadım. Başka yerden patlak verince, mecburen makineyi terk etmek zorunda kaldım' şeklinde konuştu.
Mürettabat Şefik Ezer ise vardiyadayken birden geminin su aldığını gördüğünü ve çarkçıbaşına bildirdiğini dile getirdi. Daha sonra güverteye çıkma talimatının geldiğini kaydeden Ezer, ”Bavullarımızı toplayıp güverteye çıktık. Sonra sahil güvenlik geldi ve bizi kurtardı. Çok yorgunuz.' dedi.
Sahil güvenlik ekiplerinin yardımıyla gemiden kurtarılan 10 personel İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı´na getirilerek ifadelerine başvuruldu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29