20 noktanın 16´sı ´iyi´

Hatay´da deniz suyu analizi

GÜNCEL 17.09.2019 10:05:58 0
20 noktanın 16´sı ´iyi´

 Hatay´da deniz suyu ölçüm sonuçlarının çoğunlukla ´iyi´ olduğu, ´orta´ durumda olan yerlerin de bulunduğu açıklandı. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarının yaptığı deniz suyu analiz sonuçlarına göre, numune alınan 20 noktanın 16´sının sonucu ´iyi´, 4´ünün sonucu ise ´orta´ çıktı. Deniz suyu ölçümlerinin yapıldığı 20 noktadan yüzde 80´i ´iyi´ çıkarken, içmesuyunda tablo biraz daha farklı çıktı. Hatay´ın 15 ilçesindeki içmesuyunda sorunlar bulunuyor. 12 ilçenin bazı bölgelerinde içme suyuna ´uygunsuz´ raporu verilirken, bu raporun verildiği yerler arasında su depoları, askeriye çeşmesi, mahalleler, meydan ve parklardaki çeşmeler, ilk ve ortaokul ile cami çeşmeleri de yer alıyor.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay´da deniz suyu ölçüm sonuçlarının çoğunlukla ´iyi´ olduğu, ´orta´ durumda olan yerlerin olduğu da açıklandı. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarının yaptığı analiz sonuçlarına göre, numune alınan 20 noktanın 16´sının sonucu ´iyi´, 4´ünün sonucu ise ´orta´ çıktı. İçmesuyunda ise Hatay´ın 15 ilçesinden 12´sinde sorunlu yerler bulunuyor. İçmesuyunun ´uygunsuz´ olduğu belirtilen yerler arasında su depoları, askeriye çeşmesi, mahalleler, meydan ve parklardaki çeşmeler, ilk ve ortaokul ile cami çeşmeleri de bulunuyor.

Hangi noktaların durumu ´iyi´
Erzin-Samandağ arasında yapılan 20 ayrı noktadaki ölçümlere ilişkin yapılan açıklamada deniz suyu analizlerine göre durumu iyi olan noktalar şöyle: Arsuz Halk Plajı, Maliye Kampı, Özel İdare Kampı, Gülcihan Halk Plajı, Kıyı kent sitesi, İSOS dinlenme tesisleri, Yalı kent sitesi, Karaağaç Halk Plajı; Payas Belediye Plajı, Dörtyol Öğme İş Sitesi, Dörtyol Dörttaş Sitesi, Erzin Burnaz Plajı, Samandağ Çevlik Akdeniz Gazinosu karşısı ve Samandağ Motel Almina karşısı.
Arsuz Belediyesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Laboratuvarında 10 Eylül 2019 tarihiyle yapılan il geneli deniz suyu analizleri sonucunda; Arsuz´umuzun deniz suyu temiz çıkarak tam not aldı.'

Deniz suyu ´orta´ olan yerler
Yapılan ölçüm analizlerinde durumu ´orta´ düzeyde olan yerler ise şu bölgeler: Dörtyol Yeşilköy Izci Kampı, Dörtyol Yeniyurt Halk Plajı, Dörtyol Seçil Sitesi, Samandağ Altınköy Tatil Köyü, Samandağ Belediye Plajı ve Samandağ Ziyaret karşısı.

İçme suyu nasıl?
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında içmesuyuna yönelik yapılan analizlerde ise bazı noktalarda kullanılan içme suyunun koliform bakteri miktarına göre ´uygun olmadığı´ açıklandı. İçmesuyu ´uygun olmayan´ yerleşim brimleri, okul, cami, meydan çeşmeleri, su depoları arasında İskenderun, Belen, Arsuz, Erzin, Antakya, Defne, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Altınözü, Samandağ ve Yayladağı´nda farklı yerler bulunuyor.
Buna göre içmesuyu ´uygun olmayan´ yerleşim brimleri, okul, cami, meydan çeşmeleri, su depoları ve bulunduğu kentler şöyle:
İskenderun: Sarıseki mahallesi Karşıyaka Cami.
Arsuz: Derekuyu, Yukarı Kepirce ve Konacık mahallerindeki meydan çeşmeleri.
Belen: Müftüler, soğukoluk mahalleleri meydan çeşmeleri.
Erzin: Gökdere, Turunçlu, Yukarı Burnaz, mahallesi meydan çeşmeleri.
Altınözü: Akdarı, Yarseli, Yunus Han, Tokaçlı ve Büyükburç mahallelerindeki meydan çeşmeleri.
Antakya: Akcurun, Tahtaköprü, Bozhöyük, Uzunalıç ve Maraşboğazı mahallerindeki meydan çeşmeleri, Antakya Belediyesi Bağrıyanık Su Deposu.
Defne: Askeri gazino müdürlüğü, Aknehir mahallesi eski muhtar kahvehanesi, Ballıöz, Koçören mahalleleri meydan çeşmeleri, Sümerler Şeyh Muhammed çeşmesi, Koçören mahallesi muhtarevi.
Hassa: Akbez İlkokulu, Akbez mahallesi 1 nolu su deposu, 1. kurs ve okul yanındaki yardım derneği çeşmesi, Ardıçlı , Söğütlü ve Arpalıuşağı mahalleleri su depoları, Tiyek ve Yuvalı mahalleleri meydan çeşmeleri.
Kırıkhan: Balarmudu, Bektaşlı, Kaletepe, Narlıhopur, Saylak, Aktaş, Taşoluk mahalleleri meydan çeşmesi, Başpınar mahallesi mezarlık çeşmesi, Çamızkışlası Çatalyurt mahallesi, Cumhuriyet mahallesi Kaynak Sitesi Parkı çeşmesi, Çamşarı mahallesi ortaokulu, Demirkonak mahallesi ilkokulu ve ortaokulu çeşmeleri.
Kumlu: Gökova, Hamam, Kaletepe, Kelli, Ak kerpiç ve Akpınar, Aktaş, Batı Ayrancı, mahalleleri meydan çeşmeleri, Cumhuriyet ve Fevzi Çakmak mahallesi.
Reyhanlı: Cüdeyde mahallesi, Beşaslan mahallesi meydan çeşmesi, Kurtuluş mahallesi halk çeşmesi, Tayfur Sökmen Cami çeşmesi, 70. Yıl ASM.
Samandağ: Avcılar ve Hıdırbey mahalleler meydan çeşmeleri, Değirmerbaşı su deposu, Sutaşı mahallesi su deposu, Tomruksuyu mahallesi su deposu, Uzunbağ İlköğretim okulu.
Yayladağı: Aşağı Pulluyazı ve Kulaç mahalleleri meydan çeşmeleri,


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22