20 ressamdan 70 eser

İskenderun´da Halk Eğitim Merkezinin açtığı resim kursunda eğitim alan kursiyerler, 'renkli burdayız' adlı karme sergisini açtı.

GÜNCEL 25.06.2019 11:20:10 0
20 ressamdan 70 eser

 

Akın Bodur/İskenderun
 Kentteki bir alışveriş merkezinde hafta sonu açılan ve iki gün süreyle sanatseverlerin beğenisine sunulan karme resim sergisinin açılışına Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş ve yönetimi, İskenderun kadın Platformu üyeleri ile kursiyerler ve aileleri ile sanatseverler katıldı. Resim sergisinin açılışı keman dinletisiyle renklendirildi.

19 kursiyerin ortak sergisi
Özgür Karakavak Bıçakçı, Aysu Baki, Bedia Çetin, Can Dağtekin, Deniz Keskin, Derya Gül, Figen Akdeniz, Funda Tümkaya, Güler Raşa, Gülten Büyüker, Meral Yücel, Berve Cirdi, Mihriban Çankaya, Muzaffer Çetin, Özlem Özen, Turna Özlem Demir, S. Sevin Kutaydın, Şirin Acemoğlu, Selma Üşür ve Zehra Yeşildağ´ın eserlerinden oluşan serginin beğenimi, cumartesi ve pazar gününü kapsadı.
Resim kursuna katılan kursiyerlere eğitim veren öğretmen Özgür Karakavak Bıçakçı, kursa katılanların bir yıllık emeklerinin yıl sonu sergisiyle yöre halkına sunulduğunu belirtti. İnsanları sanatla ugraşmaya ve resim yapmaya davet eden öğretmen Bıçakçı, 'Sanat, sadece bir sosyal aktivite değil, üreten bireylerin oluşturulması, insanın kendini ve toplumu dinlemesidir. Resim sanatı da renklerle birlikte uyum ve birlikteliğin buluşmasının sağlanmasıdır' değerlendirmesini yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62