200 kursla 6 bin kişiye eğitim

Arsuz Belediyesi ve Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında açılan kurslara katılanlara sertifikaları törenle verildi.

GÜNCEL 13.11.2019 10:21:54 0
200 kursla 6 bin kişiye eğitim

İskenderun/SES

Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde gerçekleşen sertifika törenine, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muammer Onay ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.
Her yıl kurs ve kursiyer sayısının arttığını ifade eden Arsuz Kaymakamı Sarı, 'Hem meslek edindirme hem de kültürel ve sportif kursları, talep edilen her kursu açıp yaygın eğitimin amacına ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Belediye de her türlü desteği veriyor. Her mahalledeki yerlerini açıyor, lojistik imkânlarını sunuyor' dedi. Törende, özellikle kadınların kurslara katılması ve devamlılık sağlamasından memnuniyet duyduğunu ifade eden belediye başkanı Güven, 'Amaçlarımızdan biri kadınların ön planda olduğu her türlü faaliyetin olması. Belediye olarak bizim çabamız var. Önem verdiğimiz en önemli çalışmalar arasında meslek edinme, örf adetleri, kültürel zenginliğimizi yaşatmak. Bunu ekonomiye çevirme durumunda bir hedef olarak belirledik. Bu kurslarda üretim de olacak. Ürettiğini ekonomik bir değere dönüştürmek isteyenlere biz de belediye olarak her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Ekonominin çok kötü olduğu bir dönemden geçiyoruz ve ev ekonomisine kakı sağlamak her kadın için çok önemli. Onun için kursların sayısını arttırmaya çalışacağız' değerlendirmesini yaptı. Arsuz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Onay ise merkez olarak, 2018-2019 eğitim yılında açılan 200 kursu 6 bin kursiyerle tamamladıklarını, 2019-2020 öğretim yılına da 70 kurs ve bin 500 kursiyerle başladıklarını söyledi. Onay, 'Arsuz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği kurslar devam edecek. Yazın da tatil döneminde okuldan uzak kalan öğrencileri sportif kursları içerisinde tutarak, güzel zaman geçirmelerini sağladık' diye konuştu. İşaret Dili Kursu kursiyeri Hazal İlke Mazman´ın sergilediği gösteri sonrası, kursuları tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00