'2019 seçiminde heyecan yaşamayız'

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde heyecanlı bir seçim atmosferinin yaşandığını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, '2019 yılında bu heyecanı yaşamayacağımızı düşünüyorum.

SİYASET 17.12.2018 11:47:56 0

İskenderun/SES

 Çünkü Türkiye´nin gelmiş olduğu şu durumda ekonomik sancılar ön planda. O yüzden bu seçimin çok heyecanlı geçeceğini düşünmüyorum. İktidar partisinin güncel olarak Hatay ile ilgili yaptıkları, yapamadıkları, dış politikadaki Suriye gerçekleri, ekonomik durumun ne pozisyonda olduğu, eğitim konusundaki problemler ve hukuki çerçevede insan boyutunun gelmiş olduğu durum halka anlatması gereken gerçekler. İktidar partisinin adayları ve temsilcilerinin bu konu hakkında halkı aydınlatması gerekir' açıklamasını yaptı.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Bir elektrik faturası son bir yılda yüzde yüzde 10 artmış ve insanlar bundan oldukça sıkıntı çekiyor. Çünkü elektrik demek her malzemenin fiyatının artması demek. Her ay otomatik olarak elektriğe ve doğalgaza yapılan fiyat artırımı, özellikle iktidar partisine oy veren dar gelirli vatandaşlarımızın düşünce dağarcığında yer edinen ve yaşam şartlarını zorlaştıran önemli kavramlar. Bu durumları iktidar partisinin yerel yöneticilerinin halka anlatması lazım. eçimden sonra doları tutamayacağımızı düşünüyorum. Bankalar faizle para bile vermiyor verse bile yüzde 40´ar civarında çok fazla faiz istiyor. Bu şartlarda iş dünyası yüzde 40 faiz ile kredi alacak, iş kuracak, üretecek ve satacak. Zaten insanlar arasındaki nakit akışı çok zor durumda. Bu şartlarda iş kuran ve işini devam ettirmek isteyen vatandaşlar çok zorlanıyor. Doların son zamanlardaki düşüşü insanları aldatmasın. Maliyetlerdeki artış sadece dolarla belirlenmiyor. Dolar düştü neden fiyatlar düşmüyor diye insanlar market zincirlerini suçluyor, ama dolar düştü diye elektrik, mazot ve doğalgaz fiyatları düşmüyor. Böyle olunca dolar düşse bile tüketici fiyatlarına aktarılamıyor. Gelinen ekonomide bizi üzecek sonuçlar görüyoruz. Önümüzdeki üç-dört ayda da insanlar ekonomik olarak dar boğazda olacak. İktidarın, ekonomide geldiğimiz zor durumu anlatması zorlanacak. Bu durum seçim sonuçlarını etkileyecek, çünkü iktidar genel olarak iki grup oy veriyordu; biri işverenler, diğeri iş alanlar, yani çalışanlar. Çalışanlar çok zor durumda. Bir asgari ücretlinin barınması, giyimi ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi kolay olmayacak. Bu durumda özellikle büyük şehirlerde çok sıkıntı çekilecek. Türkiye´de hayat asgari ücretliye çok pahalı.'
Genel ve yerel siyasetle uğraşanların seçimlerde centilmence mücadele etmesini temenni ettiğini belirten Savaş, 'Biz önce şehrimizi daha sonra ülkemizi kucaklamayı bilmeliyiz. Bugüne kadar hep bu şekilde davrandık. Hatay´ın bütününü kucaklama konusunda beş yıla yakındır hizmet ediyoruz. Bunu herkese ispat etmiş durumdayız. Hatay halkının parasını herkese adaleti bir şekilde hizmet ederek dağıttık. Biz insanlarımızı birleştiren, kucaklayan ve aynı istikamette gitmesini sağlamayı hedefleyen bir belediyecilik anlayışını tercih ediyoruz. Önce huzur sonra hizmet sloganımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçlerde köylüye, çiftçiye, öğrencilere, yaşlılarıa dokunacak birçok projelere ile geleceğiz. Hatay´da hizmet ederken anamızın ak sütünü emer gibi insanlarımızın paralarını helal bir şekilde harcadık' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00