2019´a hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe´nin 2. olağan kongresinde Faik Çekin, ikinci kez delegenin oyunu alarak güven tazeledi.

5.12.2017 09:58:36 0
2019´a hazırız

Sadet Berkyürek/İskenderun

Arsuz Belediyesi Nikah Salonu´nda Pazar günü saat 11.00´de başlayan, seçime saatler kala Meclis Üyesi Canan Karaciğer´in adaylıktan çekildiği açıklanan kongrede 373 delegeden 322´si oy kullandı. Blok listeyle seçimin gerçekleştiği İlçe kongresinde Faik Çekin başkanlığındaki liste 190 oy alırken, Mahmut Şirin başkanlığındaki yönetim listesi 125 oy aldı. Mükerrer oyun da çıktığı sandıkta 7 oy geçersiz sayıldı. Kongre, il başkanlığı seçimine yönelik kulisle dikkat çekerken, verilen ortak söylemi “2019 seçimlerine hazırız” mesajı oluşturdu.

Bşvuruda 187´ye 51 imza
Divan Başkanlığını CHP Parti meclis Üyesi Yıldırım Kaya ile Hakan Mazman ve Semir Topaloğlu´nun yaptığı ilçe kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Konuşmaların ardından tüzük gereği delege sayısının en az yüzde 10´nun imzasıyla divana yapılan başvuru ile adaylıkları kesinleşti. Faik Çekin 187 üyenin, Mahmut Şirin 51 delegenin imzasını taşıyan başvuru ile aday oldu.

Listede kimler var?
PM üyesi ve kongrenin divan başkanı Yıldırım Kaya, Hatay milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak´ın son gelişmeler ve 2019 seçim hedeflerine yönelik konuşmalarının ardından oy kullanmaya geçildi. Seçimde 190 delegenin oyunu alan Çekin´in listesi Hüsniye Selin Acar, Müntecep Berkyürek, Şevket Ekenel, Mustafa Gökpınar, Yunis Güllü, Burçin Harbiyeci, Eşref Karayün, Mevlüt Kılıç, Necdet Kıyılı, Emel Turan, Ahmet Tümkaya, Eda Yeşilgün, Ganiye Yiğit, Nihat Yumuşak´tan oluştu. Nazım Culha´nın da il kongre delegesi olarak yeraldığı Çekin´in yedek yönetim listesinin ilk üç sırasında ise Gazi Ali Tümkaya, Cevat İşlet ve Makbule Çulha´nın isimleri dikkat çekti.

Şirin´den milletvekiline ‘özür´ konuşması
Divana adaylık başvurusu 55 delege ile yapılan Mahmut Şirin´e çıkan 125 oy ise salonda ‘surpriz´ ve ‘mesaj´ olarak değerlendirildi. Mahmut Şirin´in kongrede yaptığı adaylık konuşmasında ise divan kurulunun talebi üzerine isim vermeden Eren Erdem ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı ile ilgili özür diledi. Listelerin açıklanmasının ardından salonda kısa sürse de tartışma konularından birini bazı delegelerin bilgileri dışında Şirin´in yönetim kurulu yedek adayları ile il kongre delegeleri arasında isimlerinin yeralması oluşturdu.

İl adaylarının gözü 2 kongredeydi
Geçtiğimiz hafta yapılan Samandağ ilçe kongresinin ardından önümüzdeki günlerde yapılacak il seçimi için adaylık hazırlığında olduğu ifade edilen Mehmet Güzelmansur ile Servet Mullaoğlu´nun gözü pazar günü Arsuz ile Antakya ilçe kongrelerindeydi. Milletvekilleri de 2,5 saat arayla gerçekleştirilen her iki ilçe kongresine katılarak konuşma yaptı. Arsuz ilçe kongresine Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, PM üyesi ve Milletvekili Mevlüt Dudu, PM Üyesi ve Parti Okulu Genel Başkan Başdanışmanı Yıldırım Kaya, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de katıldı.

Rapor üzerine tek konuşma Kırmızıoğlu´ndan
Faaliyet raporu ile mali raporun okunmasının ardından raporlar ile ilgili tek konuşmayı Riyat Kırmızıoğlu yaptı. Divan başkanı Yıldırım Kaya´nın gençlik ve kadın hareketine ilişkin mesaj vermek üzere de konuşma daveti yapması dikkat çekti.
…………….
Kaya: Barışı CHP getirecek
Kongrenin divam başkanlığını yapan PM üyesi Yıldırım Kaya, kongredeki konuşmasında 2013´te ‘ayakkabı kutularıyla gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddialarının bugün ortaya çıkan gelişmelerle birlikte ‘buzdağının sadece görülen yüzü´nü oluşturduğunu söyledi. Kaya, AKP hükümetinin kumpas/darbe planı diyerek gerçeklerin üzerini hızla kapattığını savundu. Ayakkabı kutularının rüşvetin, hırsızlığın, yolsuzluğun simgesi olduğunu ifade eden Kaya, Man Adası belgeleriyle ikinci kutunun açıldığını, yeni açılacak belgelerle tüm gerçeklerin halkın önüne serileceğini vurguladı. Tüm enerjinin 2019 seçimine yönelik olduğunu da sözlerine ekleyen Kaya, “Bu kongre iktidar kongremiz olacak. Aranızdaki tartışmaları bir tarafa bırakacaksınız. Barış gelecekse bunu Türkiye´ye CHP getirecektir” diye konuştu. Hatay´ın Ortadoğu´daki gelişmelerden etkilendiğini de kaydeden Kaya, “Hoşgörünün, barışın, kardeşliğin şehri Hatay en zor dönemlerini yaşıyor. Suriye iç savaşı en çokta Hatay´ı vurdu. Hataylılar fakirleşti, genç, eğitimli işsizlik oranı yükseldi. Narenciye üreticisi perişan, borcunu ödeyemiyor, ürününü hak ettiği değerden satamıyor. Hatay sokaklarında Suriyeliler perişan. Hiçbiri 30 milyar dolardan payını alamamış, dilencilik yapıp, çöpten besleniyorlar. Peki bu 30 milyar dolar nereye gitti? Belki de 30 milyar doların izini “MAN” adasında ya da diğer vergi cennetlerinde sürmek gerekir? Yeni kutular yolda. Kutular açılacak, tüm gerçekler halkın önüne serilecek. Ak koyun kara koyun çıkacak ortaya” şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin mesaj platformu oldu
Türkiye´de yaşananlar ve uygulamalar karşısında ‘sürekli cezasızlık durumuna dikkat çeken Milletvekili Hilmi Yarayıcı kongredeki konuşmasında iktidardan hesap soracaklarını ifade etti. “Rakip yerine birbirimize vuruyoruz” eleştirisi yapan Milletvekili Birol Ertem de AKP´de ciddi bir kaygının hakim olduğunu, hedefin 2019 seçimi olması gerektiğini vurguladı. İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ise yönetim dönemindeki ilkleri ele aldığı konuşmasında partili belediye sayısını 3´ten 6´ya çıkartma sözü verdi. Mevlüt Dudu´nun kurultay sürecine dikkat çektiği kısa konuşmasının ardından Antakya kongresinden Arsuz´a geçen Genel Başkan yardımcısı Budak yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirme yaptı, üretici, sanayici beklentilerine dikkat çekti. Türkiye´de ortaya çıkan belgeler ve ABD devam eden yargılamayla ilgili gelişmelere de değinen Budak, hedeflerinin öncelikle yerel seçimler olduğunu söyledi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, partisinin Samandağ, Antakya ve Arsuz ilçe kongrelerinin, demokrasi şöleni gibi geçtiğini belirtti ve kongrelerin ülkenin aydınlık geleceğine katkı sunmasını diledi.


Anahtar Kelimeler: 2019 hazırız

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22