2024'ün ilk meclisi toplandı

İskenderun, Arsuz ve Kırıkhan Belediye meclisleri 2024’ün ilk oturumlarını tamamladı.

HATAY 4.01.2024 18:45:00 0
2024

2024’ün ilk meclisi toplandı. 3 belediyenin ortak gündem maddesini ise denetim komisyonu seçimleri oluşturdu.

3 kişilik komisyona 5 aday

Belediye meclis üyelerinden oluşan denetim komisyonları son kez 5 yıllı görev süresinin son dönemini denetlemek üzere yeniden belirlendi. İskenderun Belediye meclisi denetim komisyonunda görev yapmak üzere Erdem Ünlüçetinkaya 19, Adnan Mursaloğlu 23 ve Murat Kayış 26 oyla seçildi. Seçkin Yıldırımöz ile Bestami Kılıç 1’er oy aldı.

Arsuz’da 7 adaylı komisyon seçimi

Arsuz Belediye Meclisi’nde ise denetim komisyonun önce 7 kişiden oluşması teklif edildi, ancak Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesinin komisyonun en çok 5 üyeden oluşmasını düzenlediğinin hatırlatılması üzerine CHP grubu adına Şadi Ertan Sümbültepe, Lokman Canımoğlu, Zeki Kılınç ve Nevzat Korkmaz, AKP grubu adına Mehmet Altun aday gösterildi. Meclis üyelerinden Kudret Dönmez de aday oldu. Gizli oylamada Mehmet Altun, Şadi Ertan Sümbültepe, Lokman Canımoğlu, Zeki Kılınç ve Nevzat Korkmaz oyçokluğuyla seçildi.

İsa Taş adı sokağına verildi

İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. İskenderun Belediye Meclisi aldığı kararla, 36 yıl görev yaptığı Mustafa Kemal Mahallesi’nde 575 sokağa, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden muhtar İsa Taş’ın adı verildi.

Devamsız üyeler vize aldı

2023 yılında devamsızlık yapan üyelerin üyeliklerinin devamı da meclisin gündemindeydi. Meclis, savunması alınan 5 üyenin üyeliğinin deprem sonrası koşullardan dolayı devamına oybirliğiyle karar verdi. Halil Ayğan 15 toplantının 8’ine, Gül Nalcı 15 toplantının 12’sine, Cengiz Gürpınar 15 toplantının 12’sine, Abidir Güney 15 toplantının 9’una, Mehmet Ünüvar 15 toplantının 10’una katılmadı. 
Bilindiği gibi Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 9/A maddesinin ikinci fıkrasına göre ‘Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısından fazlasına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğu ile belediye meclisi tarafından karar verilir.

Kırıkhan saygı duruşu ve dua ile başladı

Kırıkhan’da Ocak Ayı Olağan toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş bütün şehitler için saygı duruşunun yapılıp ruhlarına Fatiha Sure’sinin okunması ile başladı. Başkan Ayhan Yavuz başkanlığında gerçekleştiren Kırıkhan Belediye Meclis toplantısında Denetim Komisyonu üyeliklerine Ömer Erden, Nurettin Aksoy ve Şahin Bilgin seçildi.


Anahtar Kelimeler: ' meclisi toplandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19