20 yılın sistemini eleştirdi

Hatay Milletvekili Çalışkan, 20 yılın eğitim politikalarını TBMM'de eleştirdi: Eğitim sistemimiz rezalet

SİYASET 30.12.2023 11:22:00 0
20 yılın sistemini eleştirdi

İskenderun/SES
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümetin son 20 yıldaki eğitim politikalarını eleştirdi. 

Eğitimin ülkenin en büyük sorunu olduğunu ifade eden milletvekili Çalışkan, eğitim kalitesinin düşmesiyle gençlerin büyük bir ahlaki çöküntü içine düştüğünü ifade etti.

Çalışkan, şunları söyledi: “Maalesef ki eğitim sistemimiz büyük bir rezalet. İlköğretimden başlamak üzere 12 yıl eğitim zaten sanatkârlığı ortadan kaldırdı, meslek lisesi mezunlarını perişan etti. Üniversite ise çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıya. Bugün üniversite mezunu her bir genç, işsizler ordusuna yeni katılan bir asker. Bunun için de üniversite mezunlarının hiçbiri ülkemizde geleceği göremeyip, ilk fırsatta yurt dışına kaçmayı hedeflemekte; burada kalanlar ise mülakat gibi, torpil gibi, ayrımcılık gibi şeylerle karşı karşıya.”

Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette iktidar her konuda vicdan sömürüsü, duygu istismarı yaptığı gibi üniversitelerde de yapmaktadır; ülkeye yapılan en büyük kötülüklerden birisi, mantar gibi üniversite açılması, yüzlerce noktadaki üniversiteden milyonlarca mezunun işsiz olarak gezmesi. Burada gençlerimiz gelecekten umutsuz. Bu arada, gençlerimiz büyük bir ahlaki çöküntü içerisinde. Çünkü iş başındakilerin kimliklerine bakarak değerlerimize, dinimize de düşman oluyorlar; bunları görerek ‘Ben bundan değilim’, diyerek bir nefret duygusu besliyor.”

Üniversitelilerin eğitim hayatı boyunca pek çok sıkıntı yaşadığını da anlatan Çalışkan, “KYK'ların ücretleri minimize edilmeli, burslar artırılmalı ama hepsinden önemlisi bir üniversite eğer bünyesine öğrenci alıyorsa mutlak surette bu öğrenci mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışabilir, iş garantisi verilmeli; buna yardımcı olunmalı ve ülkemizde adalet tesis edilmeli, hiç kimse yarınlarından endişe duymamalı” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: yılın sistemini eleştirdi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19