21 teknikle 360 eser sergide

Arsuz Halk Eğitim Merkezi´ne bağlı olarak düzenlenen 3 boyutlu şekillendirme, ahşap boyama ile ipek böceği kozasından el ürünleri yapımı kurslarına katılan 25 kadın, 21 farklı teknikle ürettiği 360 eserini sergiledi.

7.07.2017 13:15:12 0
21 teknikle 360 eser sergide

Kursların sürdürüldüğü Karaağaç Mahallesi´ndeki Üç Ağaç Kültür Derneği´nde açılan sergiyle ilgili bilgi veren kurs eğitmeni Azize Alay, 3 farklı kursta hazırlanan çalışmaların önemli bir kısımını ise geri dönüştürülen objelerin oluşturduğunu söyledi. Çalışmalarda cam, ahşap, polyester, seramik ürünlerin de kullanıldığını dile getiren Alay, kullanılan toplam 21 teknik ve taşıdıkları estetik kaygıların kursiyerlerin çalışmalarında hayat bulduğunu ifade etti.

Kursiyerlerin 3 ila 6 aylık periyotlardaki çalışmanın sosyal etkileşim ortamı da oluşturduğunu sözlerine ekleyen Alay, 'Uzun bir yoldu, ama çok güzel sonuçlar aldık. Sergide gördüğünüz eserler hepsi kendi emekleri. Kırsal kesiminden gelen ögrenciler. Çevreden edindikleri metaryallerle de farklı eserler ortaya koydular. Üç modül aldık biz. Modüllerimiz 3 ila 6 ay arasında sürdü. O nedenle eserlerimiz değişik kesimlere hitap eden ürünlerdir' diye konuştu.

Dikkatler sosyal medya üzerinden çekildi
Kursun başlamasından ilk ürünlerin şekillenmesine, sergileme aşamasına kadar sosyal medya üzerinden paylaşımlarla da kursu etkileşime açık tuttuklarını anlatan Azize Alay, öncelikle çevrenin dikkatini çektiklerini kaydetti. Zamanla takipçi edindiklerini de sözlerine ekleyen Alay,'Buraya gelip biz kursta çalışırken izlemeye çalışanlar ve kursa katılmak isteyenler oldu. Önümüzdeki sezonda çok daha güzellerini yapacağız ve şimdiden kasım ayında başlayacak kursa kayıt almaya başladık' şeklinde konuştu.

Eski ürünler yenilendi
Sergilenen ürünlerin bir kısmının korozyona uğramış metal atıklar, çevredeki yeme içme tesislerinden alınan cam ambalaj ürünlerinin yanı sıra evlerde kilere kaldırılmış kek fanusları, bardak ve şişelerin dönüştürülmesiyle üretildiği ifade eden Alay, “Elimizdeki bazı materyalleri işleyerek geri dönüştürdük. Vazolar olsun, ahşap işlemeler olsun bunlar tamamıyla dört yıl öncesinde kullanılmış olan kek fanuslarıydı, artık erozyona uğramış bardaklarımız, şişeler… bunlarla kursu bitirmeye çalıştı kursiyerlerimiz. Çokta güzel şeyler yarattılar gerisi misafirlerimizin taktirine kalıyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: teknikle eser sergide

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00