23 Temmuz törenle kutlandı

Hatay´ın Anavatana katılışının 83. yılı dolayısıyla Antakya Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

HATAY 23.07.2022 13:43:23 0
23 Temmuz törenle kutlandı

Hatay Valiliği tarafından organize edilen ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Ulaştırma Albay Halit Erbaş, protokol üyeleri, gaziler ve yurttaşlarla birlikte katılan Vali Rahmi Doğan, Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Antakya Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenklerin sunulması ile başladı. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Vali Doğan 23 Temmuz mesajını okudu.

Vali Doğan, mesajında şunlara yer verdi: “Hatay, insanlık tarihinin başladığı ilk andan itibaren sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, iklimi, önemli bir ticaret merkezi olması ve bir hoşgörü mozaiğini andıran kültürel çeşitliliğiyle her zaman cazibe merkezi olmayı başarmış güzide bir ilimizdir. Vatanseverliği ve milletine duyduğu büyük bağlılık ile Hatay halkı, “Sen ben yok, biz varız.” diyen Tayfur Sökmen´in önderliğinde her inanç ve kültürden müteşekkil 40 vekili ile 83 yıl önce vurulmak istenen esaret zincirlerini kırarak tarihsel geçmişi, kültürel yapısı ve ulusal kimliğiyle bir Türk yurdu olduğunu ortaya koymuştur. Bu vesileyle, yaşamının son günlerinde bile her zaman Hatay´ı düşünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kuvâ-yi Milliye ruhu ile hareket eden Tayfur Sökmen ve silah arkadaşları ile Hatay´ın anavatana katılması için oy birliği sağlayan 40 meclis üyesini rahmet ve minnetle anıyor, tüm Hataylı hemşerilerimi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Tören, Vali Doğan´ın Anıt Şeref Defteri´ni imzalaması ile sona erdi. Anıttaki törenin ardından Vali Doğan ve beraberindekiler, Antakya Şehitliği´ni ziyaret etti. Okunan duaların ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.


Anahtar Kelimeler: Temmuz törenle kutlandı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00