2,5 milyon genci salona toplamak doğru mu?

CHP´li gençlerden YKS tepkisi

SİYASET 26.06.2020 16:06:55 0
2,5 milyon genci salona toplamak doğru mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü (yarın ve ertesi gün) yapılacak. İskenderun´da sınav merkezi olarak belirlenen okullarda sağlık, hijyen, güvenlik, ulaşım vb. konularda gereken tüm tedbirler ve önlemler ilgili ve yetkili kurumlarca alınırken, okullarda da hazırlıkların tamamlanarak, sınava katılacak olan öğrencileri beklemeye başladı. Sınav saatlerinde yarın ve ertesi gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. CHP´li gençler sınava tepki gösterirken, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ise İskenderun Kaymakamı İskender Yönden sınava girecek gençlere başarı dileğinde bulundu.

CHP İskenderun Gençlik kolları Başkanı Erdem Harmaoğlu, dün, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, gençlik kolları olarak, üniversite adayı olan gençlerin sesi olmak için toplandıklarını ifade etti. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kadın ve gençlik kolları ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu toplantıda konuşan Harmaoğlu, 'Maalesef geldiğimiz sürecin sonunda görmekteyiz ki, adeta haykırma noktasına gelen genç arkadaşlarımızın sesleri iktidar tarafından duyulmamaktadır. Durum öyle bir noktaya geldi ki, gençler artık mesleki kariyerlerini değil canlarını düşünmek zorunda bırakıldı. Bu konuyla alakalı olarak, sınavdan bir gün öncesine kadar, yani bu güne kadar genel merkezimizce de sınavın ertelenmesi yönünde açıklamalar ve girişimlerde bulunulsa da, mevcut siyasi iktidar maalesef partimizin TBMM´ye sunduğu hiçbir soru önergesine de cevap vermemiştir.

Hem İskenderunlu genç arkadaşlarımız adına hem de 81 ildeki gençler adına soruyoruz; Sağlık Bakanlığı dahi geçtiğimiz haftaya kadar önlem alma amacıyla toplantılarını video-konferans yöntemi ile yaparken, henüz Bilim Kurulu Üyeleri dahi yan yana gelmeden toplantılarını dijital ortamda yaparken, nasıl olur da aynı kurul tarafından 2.5 milyon öğrencinin kapalı salonlarda nefes nefese bulunmasına onay verilebilir? Acaba toplantılarını koronavirüsten korunmak maksadıyla dijital ortamdan yapan siyasi iktidar yetkilileri ile 2.5 milyon öğrenciyi salonlara doluşturma kararını verenler aynı kişiler midir?' dedi.
Harmaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Covid tanısı bulunan veya şüpheli olan üniversite adayları için alınan tedbirler yeterli midir? Sınavın yapılacağı çoğu okulda bulunan sınıflar ve sandalyeler sosyal mesafeye uygun mudur? Sınav salonunda herhangi bir gençlerin hapşırması, burnunu çekmesi veya öksürmesi ile o anda yaşanacak infial havası nasıl önlenebilecektir? Böyle bir atmosferde genç arkadaşlarımız hiçbir şey olmamış gibi normal bir psikoloji ile sınavlarına devam edebilecekler midir? Kimi ülkelerde uygulanan açık ve güvenli alanlarda gerçekleştirilen sınav modeli neden ülkemizde uygulanmamaktadır? Bu soruların yanıtları maalesef henüz alınamamıştır. Gençler, eğitim sisteminde bir kobay veya denek değillerdir. Biz gençler, yakın bir geleceğin yönetici kadroları ve memleket idarecileriyiz. Aynı zamanda biz gençlerin, önümüzdeki ilk seçimde sandık sonucunun belirleyicileri olacağımızdan yana hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zira 2.5 milyonluk bir genç kitlesinin tek bir görüşünü dahi almadan, halk sağlığı ve kamu menfaati hususunda hiçbir konsensüs sağlamadan tek başına karar verenler, önümüzdeki ilk seçimde milyonlarca gencin en demokratik yöntemlerle ortaya koyacağı bir irade birliği sonucu oy çoğunluğunu da kaybedecektir. Belki siyasi iktidar biz gençlere kulak tıkamış olabilir, taleplerimizi görmezden gelmiş olabilir ama burada bulunan ve bizlere kulak verenlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, siyasi iktidara da ´sandıkta görüşürüz´ diyoruz.'

YKS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, 'Büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız ve hafta sonu gireceğiniz Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nda başarılı olacağınıza inancım tamdır. Siz gençlerimiz bizler için çok kıymetlisiniz. Her zaman yanınızda olan tüm sevenlerinizin bu süreçte de yanınızda olacağını asla unutmayın. Sizi, hayatın yeni bir safhasına taşıyacak bu sınav elbette önemlidir. Ama bilin ki ruh ve beden sağlığından daha önemli değildir. Aldığınız sonuç ne olursa olsun, önünüzde uzun bir hayat var' değerlendirmesini yaptı.

İskenderun Kaymakamı Yönden de YKS´nin yapılacağı okullarda sağlık, hijyen, güvenlik, ulaşım vb. konularda gereken tedbir ve önlemlerin alındığını belirtti. Sınava girecek öğrencilere başarı dileyen kaymakam Yönden, 'Sınava girecek öğrencilerimizin sınav yerlerine toplu taşıma araçlarıyla gidecek olması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel vasıtalarıyla gidilmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak olup, öğrencilerine okul bahçesi giriş kapısına kadar eşlik edebilmeleri mümkündür. Sınava büyük bir özveri ve gayretle hazırlanmış olan sevgili öğrencilerimiz; elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için çok çalıştınız. Bugün ise kendinize güvenmek ve emeklerinizin karşılığını alma zamanıdır. Geleceğimizin teminatı olan siz ufku açık gençlerimizden en elzem beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, özgüven sağlamış, yenilikçiliğe dayalı, araştıran, sorgulayan ve milli ve manevi değerlerine bağlı donanımlı bir insan olmanızdır' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57