"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

İskenderun/SES

EKONOMI 8.05.2024 16:57:00 0

Global yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, ikinci sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Raporda, “Karbonsuz Çelik”, “Sorumlu Ekosistem Yönetimi” ve “İşin Geleceği” olmak üzere üç farklı etki alanı altında yürütülen sürdürülebilirlik çalışmaları da paylaşılıyor. 2022 yılı faaliyet dönemini kapsayan rapora göre, Tosyalı, Türkiye’deki operasyonlarından kaynaklanan sera gazı salımlarını bir önceki yıla göre yüzde 21 oranında azaltarak, 281 bin ton sera gazı salımını önledi. Rapora göre, 2022 yılında Kapsam-1 ve Kapsam-2 emisyonları ele alınarak yapılan yoğunluk hesaplaması sonucunda Türkiye operasyonlarından kaynaklı sera gazı yoğunluğunu yüzde 26 azalttı; sıfır atık, döngüsel üretim ve geri kazanım gibi birçok alandaki çalışmalarıyla Türkiye operasyonlarındaki geri dönüştürülen tehlikesiz atık miktarı da yüzde 99,9’a ulaştı.

Sürdürülebilir yaşam için çalışma

Sürdürülebilirlik yatırımlarının olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını ifade eden Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı, “Teknoloji, inovasyon, dijitalleşmenin yanı sıra döngüsel ekonomiye, güneş ve hidrojen gibi temiz enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlarla yeşil çelik üretiminde dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden biri olarak sürdürülebilir yaşam için çalışacağız” açıklamasını yaptı. Tosyalı, “Karbonsuz, yeşil çelik üretiminin mümkün olduğuna inanıyor ve bunun için değer yaratan yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Mevcut tesislerimizde ve yeni tesislerimizde yaptığımız tüm yatırımların odağında sürdürülebilirlik var. Daha az karbon salımı yapan, daha az su ve enerji harcayan, yenilenebilir enerji kullanan, üretken ve verimli tesis altyapıları oluşturuyoruz. Emisyonlarımızı ürün bazında hesaplıyor ve uluslararası sertifikalarla belgelendiriyoruz. Yeşil çelik ürünlerimizle AB Yeşil Mutabakat kapsamında 2026 yılında başlayacak sınırda karbon düzenleme mekanizmasına şimdiden hazırız. Kapsam-1 ve Kapsam-2’den sonra bu raporda ilk defa Kapsam 3 emisyonlarımızı da hesaplayarak, tüm iş süreçlerimizde emisyonlarımızı daha da düşürme kararlığımızı ortaya koyduk. Teknoloji, inovasyon, dijitalleşmenin yanı sıra döngüsel ekonomiye, güneş ve hidrojen gibi temiz enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlarla, sürdürülebilir yaşam için çalışacağız” değerlendirmesini yaptı.

Tedarikçilerin yüzde 90’ı yerel üretici

Su tüketiminin azaltılmasına yönelik olarak; kapalı devre sistemler, çeşitli deşarj yöntemleri ve proses suyunun soğutma kuleleri ile yeniden soğutularak kullanımı gibi birçok projeyi hayata geçirmeyi sürdürdüklerini anlatan Tosyalı, bu projeler sayesinde 2022 yılında artan üretim miktarına rağmen bir önceki yıla göre su tüketimini yüzde 11 oranında azalttıklarını ifade etti. 2022’de bir önceki yıla kıyasla toplam tedarikçi sayısını yüzde 46 oranında artırdıklarını belirten Tosyalı, tedarikçilerinin yüzde 90’ının yerel üreticilerden oluştuğunu belirtti. Raporda, 2022’de çalışanları için düzenlediği toplam eğitim saatini yüzde 21 oranında artıran Tosyalı Holding, çalışan başına İSG eğitim saatinin önceki yıla göre 58 artığını, çalışan bağlılığının da yüzde 74’e ulaştığını anlatıldı.


Anahtar Kelimeler: " salımı önlendi"

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00