29 gözaltıdan 5´i adliyeye sevk edildi

21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde İskenderun, Payas ve Dörtyol ilçelerinde, aralarında EMEP, HDP, İHD, Eğitim Sen ve SYKP yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişiden 24´ü dün emniyetten serbest bırakıldı, 5 kişi de savcılığa sevk edildi.

İSKENDERUN 23.03.2018 10:26:14 0
29 gözaltıdan 5´i adliyeye sevk edildi

Adliyeye sevk edilenlerin, gözaltına alınanların serbest bırakılması için önceki gün basın açıklaması yapan ve açıklama sonrası gözaltına alınan Coşkun Selçuk, HDP yöneticileri Aysel Eşiyok, DBP İskenderun İlçe eşbaşkanı Fatma Güreş, emekli öğretmen Rıza Gelgeç ve Ali Şeker´in olduğu belirtildi. Savcılığa sevk edilenler, ´adili kontrol şartı´yla serbest bırakıldı.
Gözaltına alınanlara emniyetteki sorglarında 24 Ocak tarihinde İHD şube binasında düzenlenen basın açıklamasına katılıp katılmadıkları, Afrin´e yönelik düzenlenen operasyonu destekleyip, desteklemedikleri, YPG ve PYD´nin terör örgütü olup olmadığı konusunda düşüncelerinin sorulduğu öğrenildi.
Gözaltına alınanlar arasında DBP Hatay İl Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin, DBP İskenderun İlçe eşbaşkanları Fatma Güneş ve Nedim Kaya, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, EMEP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, SYKP İskenderun ilçe yöneticisi Belgin Ayrancı, HDP ilçe yöneticileri Aysel Eşiyok, Feyruz Gör, Şirin Aydın, Gülabi Er ve Doğan Bozkurt, İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk ve yöneticileri Mahmut Aydıncı ve Reşat Kızılay da bulunuyordu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00