2 ÇED kararı, halkın görüşüne açıldı

Tosyalı ile Yazıcı firmalarının yatırımlarının ÇED süreci devam ediyor

EKONOMI 13.11.2022 12:23:00 0
2 ÇED kararı, halkın görüşüne açıldı

İskenderun/SES
İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. tarafından kurulması planlanan "Çelikhane ve Sürekli Döküm Entegre Tesisi Modernizasyon ve Kapasite Artışı" projesi ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde "Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm A.Ş." tarafından yapılması planlanan "Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı" projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporları, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından sona erdirildi. 

Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. tarafından kurulması planlanan "Çelikhane ve Sürekli Döküm Entegre Tesisi" bitmeden 'kapasite artışına ilişkin ÇED raporu' kabul edilmiş oldu. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonuları, raporları yeterli bulup, nihai ÇED Raporları olarak kabul etti. 9 Kasım'da ilan edilen iki rapor da 10 takvim günü süreyle halkın görüş ve önerilerine açıldı.

Tosyalı'nın 'çelikhane entegre tesisi'

İskenderun Kaymakamlığının internet sitesinde yayımlanan Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş.'ye ilişkin Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü açıklamasında şunlara yer verildi: "İskenderun ilçesi, Organize Sanayi Bölgesi, 946 ve 948 Nolu Parsellerde Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. tarafından kurulması planlanan 'Çelikhane ve Sürekli Döküm Entegre Tesisi Modernizasyon ve Kapasite Artışı' projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliği'nin 12. maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş olup, İnceleme ve Değerlendirme Süreci sona erdirilmiştir. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca rapor yeterli bulunmuş olup, nihai ÇED Raporu olarak kabul edilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi 1. fıkrasında 'Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya Valilik tarafından askıda ilan ve internet aracılığıyla on (10) takvim günü görüşe açılır' ifadesi yer almaktadır. Komisyonun nihai ettiği Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 takvim günü süreyle halkın görüş ve önerilerine açılmış olup, bu doğrultuda söz konusu faaliyet ile ilgili olarak soru, görüş ve önerilerinizi değerlendirilmek üzere yazılı olarak Hatay Valiliğine veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderebilir veya istenildiği takdirde faaliyete ilişkin hazırlanan raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne sunabilirsiniz."

Yazıcı'nın 'liman dolgu alanı'

İskenderun Kaymakamlığının internet sitesinde yayımlanan Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm A.Ş'ye ilişkin Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü açıklamasında da şunlar yer aldı: "İskenderun ilçesi, Sarıseki Mahallesi, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Mevkiinde 'Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm A.Ş.' tarafından yapılması planlanan 'Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı' projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliği'nin 12. maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş olup, İnceleme ve Değerlendirme Süreci sona erdirilmiştir. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca rapor yeterli bulunmuş olup, nihai ÇED Raporu olarak kabul edilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi 1. fıkrasında 'Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya Valilik tarafından askıda ilan ve internet aracılığıyla on (10) takvim günü görüşe açılır' ifadesi yer almaktadır. Komisyonun nihai ettiği Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) takvim günü süreyle halkın görüş ve önerilerine açılmış olup, bu doğrultuda söz konusu faaliyet ile ilgili olarak soru, görüş ve önerilerinizi değerlendirilmek üzere yazılı olarak Hatay Valiliğine veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderebilir veya istenildiği takdirde faaliyete ilişkin hazırlanan raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne sunabilirsiniz."


Anahtar Kelimeler: kararı halkın görüşüne açıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19