2. Herod Bilim Şenliği

Antakya Belediyesinin ev sahipliğinde, TÜBİTAK, MKÜ, Hatay BİLSEM, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenlikleri" 6-8 Ekim tarihleri arasında Antakya'da yapıldı.

EĞITIM 12.10.2022 18:03:00 0
2. Herod Bilim Şenliği

 

Antakya/SES
Antakya Belediyesinin ev sahipliğinde, TÜBİTAK, MKÜ, Hatay BİLSEM, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ve Türkiye’de desteklenen 49 proje arasında yer alan “Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenlikleri" 6-8 Ekim tarihleri arasında Antakya'da yapıldı. Bilim Şenliklerini Hatay Milletvekili Sabahat Çelik, Antakya Belediye Başkanı İzzettin yılmaz, AKP Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen de ziyaret etti, öğrencilerle bir araya gelip deney ve gözlemler gerçekleştirdi. 
 Bilim Şenliği ziyaretinde değerlendirmede bulunan Antakya Belediye Başkanı Yılmaz, “Bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasının amaçlandığı bilim şenliği, üç gün boyunca kapılarını ziyaretçilerine açık tuttu. Şenlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, lisans düzeyi öğrencilerinin yanında tüm bölge halkının bilim faaliyetlerine olan ilgisini ve hedef kitlenin eğitime sağladığı desteğin arttırılması için kurulan 30’u aşkın atölye ile eğlenceli deney, konferanslar, teleskoplarla gökyüzü gözlemi, fen, mühendislik, matematik, kodlama, teknoloji ve tasarım konularına uygun uygulamalı eğitimler verildi. Şenliğe 28 bini akredite ile kayıt olmuş çok sayıda öğrenci katıldı. Bu öğrenciler, düşüncelerini, becerilerini, hayallerini gerçekleştirme noktasında atölye ve deneylere katıldı" diye konuştu. Antakya Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen de şenliğe katkı verenlere teşekkür etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19