2´si asker 7 yaralı

Kırıkhan´nın Suriye sınırındaki Kalatepe mahallesi bölgesinde kurulan TSK ve ÖSO´nun toplanma merkezine yapılan havanlı saldırıda iki asker ile 5 ÖSO elemanı yaralandı.

HATAY 19.02.2018 09:25:13 0
2´si asker 7 yaralı

Yaralılar Kırıkhan Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alındı. Türkiye, havanlı saldırının yapıldığı bölgeyi top ve füze atışı yaptı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırda konuşlu birliklerdeki Çok Namlulu Roket Atar´lar (ÇNRA) ve tanklarla Afrin´in Cinderes bölgesindeki YPG hedeflerine atış yapıldı.

Sınıra tank sevkiyatı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye´deki operasyonları sürerken, sınır bölgesine takviye gönderilen tankların sevkiyatı da sürüyor. TSK´nın çeşitli birliklerinden karayolu ile Hatay´a gelen tank ve ZPT´lerin bulunduğu araçlar, Suriye sınırına gönderildi. Sınıra askeri araç ve personel sevkiyatının devam edeceği belirtildi.

Mehmetçiğe moral yürüyüşü
Yaylağı´nda kaymakamlık ve belediyesi işbirliğiyle ´Afrin şehitlerine saygı mehmetçiğe moral yürüyüşü´ düzenlendi. Cuma namazı sonrası kent meydanında toplanan protokol ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla ilçe emniyet müdürlüğüne kadar yürüdü. Yürüyüş bitiminde Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Yürüyüş sonrası konuşan Yayladağı Kaymakam Ömer Faruk Yüce, her zaman devletin ve mehmetçiğin yanında olduklarını ifade etti ve operasyonun zaferle sonlanacağını söyledi. Yürüyüşe, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

Milletvekillerinin incelemesi
CHP´nin Meclis Milli Savunma Komisyonu üyesi İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve Hatay milletvekilleri, Afrin operasyonu kapsamında sınırda inceleme ve görüşmelerde bulundu. Milletvekili Çiçek, partisi CHP´nin Antakya´daki il binasında değerlendirmede bulundu , Hatay Valisi Erdal Ata´yı da ziyaret etti.
Hatay Valisi Ata, milletvekilleri Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Dursun Çiçek ve CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu´nu makamında kabul etti. Milletvekilleri ve Milli Savuma Komisyonu üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden vali Ata, konuklarıyla sohbet etti. CHP heyeti de vali Ata´ya teşekkür etti.
İstanbul Milletvekili Çiçek, Hatay milletvekilleri Dudu, Topal ve CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu ile birlikte Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran´ı da makamında ziyaret etti.

Erbaş, askerler için dua etti
Hatay´a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, Zeytin Dalı Harekatı´na katılan askerler için dua etti. Antakya´daki Anadolu´nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii´nde sabah namazını kıldıran ve yörede yaşayanlarla buluşan Erbaş, Zeytin Dalı Harekatı´na katılan askerler için Fetih Suresi´ni okudu ve dua edip, mehmetçiğe başarı ve kolaylık diledi. Cemaate vaaz da veren Erbaş, 'Ülkenin birlik ve bütünlüğü için vatandaşa büyük görev düşüyor. Bir milletin bozulmasına sebep olacak en büyük etken fitne, fesattır. Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece hiçbir tefrika, hiçbir fitne bizim vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yok etmeye muhatap olamayacak. Buna gönülden inanıyorum. Çünkü biz, ayetine inanmış buna göre amel eden bu ayeti kerimeyi bin 400 yıldır hayatının bir parçası olarak kabul etmiş bir milletiz' dedi. Erbaş, Hatay´da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda, Hatay´ın farklı inanç, mezhep ve kültürlerden insanları barındıran bir il olduğunu anımsatan Erbaş, 'Hatay muhacirlere ensar olması ile öne çıkmaktadır. İlk ensarlığı da bundan 2 bin sene önce Habib-i Neccar´a yapmıştır. Bugün de yaklaşık 500 bin muhacire ensarlık yapıyor. İyilik ve erdem için bir araya gelenler güçlü olursa fitne ve bozgunculuk için bir araya gelenler başarılı olamayacaklar. Kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları iyilikte yardımlaşıyorlar. Düşmanlıkta ve günahta insanların buluşmasını önlemeye çalışıyor. Bugün coğrafyamızın, ümmetin ve insanlığın yaşadığı sorunlar açlık, yoksulluk, savaşlar, bunalımlar, dünyevileşme, birlik ve kardeşliğin zayıflaması, bencillik gibi sorunlardır. Sorunlarımızın gerçek nedenlerini bilemezsek çözüm bulamayız. Onun için yaşanan problemleri çok iyi müzakere etmeliyiz. Ümmetin zayıflamasına sebep olan unsurlar fitne, tefrika, ırkçılık, mezhep çatışmaları, meşrep kavgaları ve cehalettir. Bizler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri olarak bunlarla mücadele etmek zorundayız. Fitnenin ne büyük kötülüklere sebep olduğunu görerek yaşıyoruz. Bunu çocuklarımıza, gençlerimize ve bütün insanlığa anlatmak zorundayız' değerlendirmesini yaptı.

Asker için kan bağışı
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında siyasi partilerin kan bağışı sürüyor. AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ve partisinin Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan´ın da arasında bulunduğu bir grup, Zeytin Dalı Harekatında çarpışan mehmetçikler için Kızılay´a kan bağışında bulundu. Parti binasına giden Kızılay, bağışından bulunan partililerden kan bağışını aldı.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de, Zeytin Dalı Harekatı hakkındaki şu açıklamayı yaptı: 'Atalarımız bu ülkeyi kolay kurmadı. Her bir karışı şehit kanı ile sulanmış vatan topraklarımızın. Bizler de bizden sonraki nesillere güven içerisinde bir vatan bırakabilmek için, birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı onurlu duruşumuzu devam ettireceğiz. Yeter ki milletimiz birliğini beraberliğini yitirmesin, tüm millet olarak bu uğurda şehit olmaya hazırız. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü koruma uğruna başlatılan bu mücadele devam edecek. Ülkemizin sınırında güvenliğimizi tehdit edecek bir terör koridoru oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz.'

Gaziler Kur-an´ı kerim okuttu
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi, vatanı uğruna şehit düşen askerler için Kur´an-ı Kerim okuttu. Etkinliğe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Lütfü Savaş, Albay Kamil Karayavuz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şubesi Başkanı Hakan Kokusever, İskenderun Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan da katıldı. Etkinlikte konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Bakır, 'Milletimizi birbirine bağlayan en önemli unsur askerlerimizin vatanları uğruna verdikleri mücadeledir. Şehitlerimiz, şehit yakınları ve gazilerimiz her zaman gurur kaynağımızdır. Vatanı uğruna hayatını kaybeden mehmetçiğe ve Zeytin Dalı Harekâtı´nda şehit düşen askerlere rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Dış mihrakların piyonları olan terör odakları emellerine ulaşamayacak. Türk milleti, ulusal gücünü mazisi zaferle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinden ve bu kuvvetin milletine emanet ettiği şehit ve gazilerinden aldığını asla unutmamalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu ve birlikte yaşadığımız bu kutsal topraklarımızın parçalanmasına seyirci kalmayız' dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, Reyhanlı´da ziyaretlerde bulundu, Reyhanlı´da düşet roketler sonucu yaşamını yitiren şehitlerin yakınlarıyla görüştü.
Farklı illerde görev yapan 4 aşçı, Hatay´ın Suriye sınırında önlüklerini mehmetçik için giydi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temscilcilerinin de katıldığı ziyarette kurbanlar, şehit olan mehmetçiklerin ruhu için kesildi. İdealist Kadınlar Derneği (İGDER), bir çiğköfte firması ve 4 şef aşçı, İstanbul Platformu altında Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerleri Hassa´da Suriye sınırında ziyaret etti. Hassa´nın Su Gediği mahallesinde buluşan platform üyeleri, kestiği kurbanları Akbaba Karakolu´nda görev yapan askerlere gönderdi. Ziyarete askerler için önlük giyen aşçılardan Fatma Bayrak, 'Burası anlatılmaz. Buranın havasını mutlaka solumak lazım. Mehmetçiğe destek verelim. Şef olarak bir kez de üniformalarımızı mehmetçik için giydik' değerlendirmnesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57