3 futbolcuya da bulaştı

Koronavirüs testi pozitif çıktı

SPOR 15.10.2020 09:53:38 0
3 futbolcuya da bulaştı

Akın Bodur/İskenderun

Erzurumspor maçı hazırlıklarını sürdüren TFF Süper Lig takımı Atakaş Hataysporlu 3 futbolcuda koronavirüs testi ´pozitif´ çıktı. Hatayspor´dan yapılan açıklamada, 'Futbolcularımıza yapılan COVID-19 testlerinde üç futbolcumuzun test sonucu pozitif çıkmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' ifadesine yer verildi.

Her anı biletine 1 fidan
Atakaş Hatayspor, ildeki orman yangını sonrasında yanan bölgelere fidan dikmek için başlatılan proje ile yanan her ağaç yerine 100 ağaç dikilmesini hedeflediğini, satışa sunulacak hatıra biletleri ile her bilet 1 fidan bağışı olacağını duyurdu. Kampanya, 15 Kasım tarihine kadar sürecek. 'Dünya, aynı ciğerlerden nefes alan tek bir vücuttur' ifadesinden yola çıktıklarını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş önderliğinde toplanan kulüp yönetim kurulu tarafından başlattılan “Hatay´a yeşil gelecek” fidan bağışlama kampanyası ile, Atakaş Hatayspor´umuzun 15 Kasım tarihine kadar olan tüm maçlarında hatıra bilet uygulamasını hayata geçirildiği belirtildi ve 'Alınan her bilet, ormanlarımıza 1 adet fidan demek. 10 TL´ye satın alınacak bilet bağışçıya dijital ortamda sunulacak ve bağışçı adına 1 adet fidan dikilecek' açıklaması yapıldı. Proje hakkında bilgi veren Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz, 'Şehirde bir aydır süre gelen sıkıntılar vardı. Hatayspor olarak bu sıkıntılara duyarsız kalamazdık. Projede amaç şehrimize yanan her ağacın yerine en az 100 fazlasını dikmek. Bunu oluştururken Hatay´a ve Hatayspor´a katkı sunabilecek, şehrin birliktelik gücünü tüm dünyaya duyurmaya çalışacağız. Yarından itibaren anı biletlerimiz basılacak. Anı biletlerimizin amacı alınan her maç bileti dikeceğiniz bir fidanın belgesi niteliğinde olacak. Valimizin desteği ile bağış için gerekli izinlerimizi aldık. Orman İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler ile bir ağaç fidanının Orman Müdürlüğünce 10 TL´ye satıldığını öğrendik. Her fidanın alınabilmesi için de bir bilet alınmasını ön görüyoruz. 11-15 Kasım tarihleri arasında yapacağımız maçla sonuçlandırıp topladığımız paraların tamamını ağaca dönüştürmek üzere vali ve Orman İl Müdürlüğüne çekin teslim edilmesiyle sonuçlanacak' değerlendirmesini yaptı. Savaş ise, ”Hatay olarak çok acı çektik. Tek teselli olduğumuz konu insanlardan hafif yaralananlar oldu ama can kaybı olmadı. İnsanların beslediği hayvanlardan can kaybı olmadı. 300 hektar civarında ormanımızı kaybettik. Tabi ki ormanın içinde birçok canlı hayvanımızı da kaybettik. Türkiye Hatay´da çıkan bu yangınlara seyirci kalmayacaklarını sosyal medyadan, telefonlarla ve vermiş oldukları demeçlerle bizleri yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Bu nedenle Hatayspor olarak bir kampanya başlattık. Bu kampanyan tekrardan yeşerteceğimiz ormanlarımız, ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni diliyorum” dedi.

18 kulüpten 19.220 fidan
Süper ligde mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, Gaziantep FK, Başakşehir, Yeni Malatya, Erzurumspor, Kayserispor, Kocaelispor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Rizespor, Göztepe, Altınordu, Altay, Karşıyaka ve Konyaspor, birbirlerine ´meydan okuma´ şekliyle başlatılan kampanya kapsamında kulüplerinin kuruluş tarihleri ya da trafik plakalarının yan yana yazılmasıyla belirledikleri fidan sayısını Hatay´a bağışlıyor. Bu yöntemle yapılan bağış miktarının 19.220 fidan olduğu öğrenildi.
Tüm bağışları kabul ettiğini açıklayan ve 'Bizim için daha anlamlı bir ´meydan okuma´ yok' değerlendirmesinde bulunan Hatayspor yönetiminden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: 'Şehrimizin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarında yok olan ağaçlarımız ciğerlerimizi yaktı. Atakaş Hatayspor olarak bütün meydan okumaları kabul ediyor, Hatay için el ele diyerek, Hatay´a fidan bağışlayan tüm kulüplerimize teşekkür ediyoruz. Atakaş Hatayspor olarak, ormanlarımızın yanı sıra umutlarımızı da yeşerten bu kampanya için gerekli çalışmaları büyük bir titizlikle yürütmekteyiz. Biz aynı ciğerlerden nefes alan tek bir vücuduz.'

 

 

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57