3. Hatay Tarım Fuarı devam ediyor

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların desteği ile açılan 3.Tarım Fuarı Pazar günü saat 18.00´a kadar ziyaret edilebilecek.

GÜNCEL 3.11.2018 10:36:50 0
3. Hatay Tarım Fuarı devam ediyor

12 bin metrekarede açılan fuarda traktörler, tarımsal mekanizasyonlar, tarımsal alet ekipman ve teknolojiler, gübre, tohum, fidan çeşitleri, tarımsal gıdalar ve ürünler sergileniyor.
Elka Fuarcılık Limited Şirketi tarafından gerçekleştirilen fuara, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, , Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı(ATSO) Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla açılan fuarda bir çok önemli firma da stant açtı. Fuarla, yurtiçi ve yurtdışında Hatay ilinin tarihi ve kültürel güzellikleri tanıtmak ve bölge ekonomisine olumlu katkı sunulması da hedefleniyor.
Fuarın açılışında konuşan Hatay Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay´ın tarım kültürü, toprak yapısı, iklim ve diğer doğal koşullarının ürün deseninde çeşitliliğe, hasatta erkenciliğe, ikinci ürün yetiştirilebilmesine imkan verdiğini belirtti. Çolakoğlu, şunları ifade etti: “Bu şartlarda yılın 4 mevsiminde üretim yapmak mümkündür. Özellikle meyve, sebze ve zeytinlik alanları Türkiye ortalamalarının çok üzerindedir. 2017 TÜİK rakamları dikkate alındığında, Hatay, Türkiye sıralamasında pazı, maydanoz, dere otu, mandalina üretiminde 1. sırada, portakal üretiminde 2, kuru soğan havuç, yeni dünya, kütlü pamuk, muz ve turunçgil üretiminde ise 3. sırada yer almaktadır. İlimizde bitki deseni olarak buğday, sanayi bitkileri, sebzeler, zeytinlikler, yağlı tohumlar narenciye, meyve olarak toplam 275 bin 578 hektar ekim alanıyla ilimiz toprakları içerisinde önemli bir yer almaktadır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00