3 ülkenin gelenekleri öğreniliyor

Belen Kaymakamlığı Erasmus+Gençlik Değişimleri projesi kapsamındaki “Culture Brings Us Together” adlı proje, İtalya, Romanya ve Türkiye´den 24 kişinin katılımıyla başladı. Proje, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlı?

20.11.2017 10:32:21 0
3 ülkenin gelenekleri öğreniliyor

 

Projenin koordinatörü Yeliz Sevim, projenin konusunun ülkelerin bölgesel ve ulusal anlamda gelenekleri ve göreneklerini yansıtan dans, müzik ve tiyatro olduğunu, katılımcıların bunları interaktif bir şekilde birbirlerine öğretmeye çalışacaklarını belirtti. Sevim, proje süresince eğitimlerin yanı sıra gençlik merkezi ve okul ziyaretleri yapılacağını ve bunun Erasmus+projelerinin tanıtımını açısından faydalı olacağını ifade etti. Projeye katılanlar, kültürel faaliyetler kapsamında Antakya´daki Habib-i Neccar Camii, Saint Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi´ni de ziyaret edecek.
Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da, proje sayesinde Romanya ve İtalya´dan gelen katılımcıların ülke ve bölgeden sevgi, barış, hoşgörü ve dostluk içinde yaşandığını gözleme fırsatı bulacaklarını belirtti. Kaymakam Aydın, Hatay ve Belen´in tarihi ve turistik anlamda çok değerli bir bölge olduğunu ve projenin bölgeye katkı sağlayacağına inandığını da kaydetti.

Erasmus´tan 63 kişi faydalandı
Belen Kaymakamlığı ve Youth Alma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Erasmus+´Heal the Discrimination´ adlı proje de Romanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan ve Türkiye olmak üzere 6 ülkeden 24 katılımcı ile Romanya´nın Yaş şehrinde yapıldı. Projeye Belen Kaymakamlığı ve ülkeyzi temsilen 3 İngilizce öğretmeni ve 1 üniversite öğrencisi katıldı. Projenin kKoordinatörü Yeliz Sevim, katılımcılarla birlikte verimli bir kurs programı geçirdiklerini, kurs içeriğinin yanı sıra farklı kültürleri tanıma ve ülkemizi tanıtma fırsatı elde ettiklerini ifade etti. Proje kapsamında, okul ve kimsesizler yurdunun ziyaret edildiği, ayrımcılıkla mücadele adına geliştirilen yöntemlerin sahada uygulandığı, katılımcılara ayrımcılıkla mücadele konusunda bilgi ve becerilerini artırma bilgisi verilirken, dil becerileri ve kültürel birikimlerine de katkı sağlandığı kaydedildi. Belen Kaymakamı Aydın ise, 2016-2017 yıllarında Erasmus+projeleri kapsamında Belen´de 30 öğretmen, 33 üniversite öğrencisinin faydalandığını, AB projeleri uygulayarak katılımcıların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlandığını söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00