30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı, Cuma günü yapılan törenlerin ardından akşam saatlerinde de konser, yürüyüş ve fener alaylarıyla kutlandı.

GÜNCEL 2.09.2019 10:48:43 0
30 Ağustos coşkusu

İskenderun/SES

İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Bayramı programı Anıt alanındaki çocuk etkinleriyle başladı.Hem eğlenip hem zafer çoşkusunu yaşayan çocuklara belediye adına ikramlarda bulunuldu. Etkinlikler Fener Alayı yürüyüşüyle devam etti. Zafer bayramı etkinlikleri Müsiki Derneğinin konseri ile sona erdi. İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Halk Müziği ekibinin Millet Parkındaki konserinin bitiminde Belediye Başkan yardımcısı Kemal Nadir Ünal, koro üyelerine çiçek sundu.

CHP Arsuz´da fener alayı
CHP Arsuz İlçe Teşkilatı´nın evsahipliğinde, 30 Ağustos´un yıldönümü dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Cuma günü saat 19.30´da Arsuz Oteli önünden başlayan yürüyüşe bayraklar ve balonlarla süslenen römorkla çocuklar, yaşlılar ve engelliler de katıldı. CHP Hatay Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Suzan Şahin, CHP İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, İYİ Parti İlçe Başkanı Kamil Kubat, partinin Hatay il Kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, belediye meclis üyeleri ile partinin kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile partililer katıldı. Renkli yürüyüş Arsuz Atatürk kent Meydanı´nda sona erdi. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim, “30 Ağustos Zafer bayramı, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelemizin, aynı zamanda vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizin anma günüdür. Mazlum bir halkın yoktan var ettiği, oluşturduğu ordusunun, türk milletine hediyesidir. Bu zafer sadece Türk ulusunun değil, mazlum ulusların hatta tüm insanlığın özgürlüğe kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi adımın emperyalizme karşı dünyada ilk kurtuluş zaferinin zaferidir. Bu Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakarlıklarıyla başkomutan Mustafa Kemal´in liderliğinde üstün bir askeri başarı yanında din, dil ve inanç ayırımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir ordu kurarak tekrar bağımsızlığı kazandırmıştır” diye konuştu.

ADD´den Arsuz´da fener alayı
Atatürkçü Düşünce Derneği Karaağaç Şubesi tarafından da Zafer yürüyüşü düzenlendi. Atatürk baskılı tişörtlerin giyildiği, fener ve bayraklarla gerçekleştirilen yürüyüş Arsuz Belediyesi Karaağaç Hizmet Binası önünden başladı. ADD Şube binasına kadar devam eden yürüyüşe CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, Arsuz Belediye meclis üyeleri de katıldı. Yürüyüşe dernek yönetici ve üyelerinin yanısıra kalabalık bir yurttaş topluluğu eşlik etti.

Defne Belediyesi´nden konser
Defne Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramını Uğur Mumcu Meydanı´nda gerçekleştirdiği konserle kutladı. Geniş katılımla gerçekleşen etkinlikte Defne Belediyesi Nazım Hikmet Korosu şefleri Cansu-Nejat Daloğlu sahne aldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00