30 Ağustos resepsiyonu

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Antakya´daki Hatay Valiliğinde resepsiyon düzenlendi.

GÜNCEL 1.09.2021 19:35:46 0
30 Ağustos resepsiyonu

 

Antakya/SES

Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen törene, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcıvekili Tacettin Pınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörvekili Prof.Dr. Meltem Eken, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Yusuf İzci, İlçe Kaymakamları, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, kaymakamlar, belediye başkanları, iş insanları, siyasi parti tve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dini kanaat önderleri, askerî erkân, şehit yakınları ve gaziler de katıldı.
Hatay Valisi Doğan´ın konuklarını kapıda karşılayıp, giderken de tek tek uğurladığı etkinlikte, İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, resepsiyonda konuşan vali Doğan, 'Tarihe baktığımızda çok büyük zaferlere imza atmış bir milletin evlatlarıyız. Bugün ise büyük zaferin 99. yıldönümü münasebetiyle bir araya geldik. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ecdat o yokluk döneminde bu milleti tekrar şaha kaldırabilmek, ülkeyi tekrar işgalden kurtarabilmek, genç bir cumhuriyeti inşa edebilmek adına büyük bir gayret ve fedakarlıkla Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak bu başarıyı şahlandırmış ve taçlandırmışlardır. Buradan tekrar başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi yad ediyoruz, mekanları cennet olsun. Bize düşen bu genç Cumhuriyeti, güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu topraklarda ilelebet payidar ve güçlü bir ülke kılmak, gelecek nesillere, evlatlarımıza güçlü bir Türkiye, güçlü bir ülke bırakabilmek. Bunun gayreti içerisindeyiz, bu uğurda çalışıyor, çaba sarf ediyoruz. İnanıyoruz ki gelecek geçmişten daha güçlü olacak, Türkiye geçmişten daha güçlü bir Türkiye olarak ileriye atılacak. Evlatlarımız daha standarttı yüksek bir hayat sürecekler. Türkiye, bölgesinde güçlü bir devlet, saygın bir millet olarak yoluna devam edecektir. Dünya devletleri gibi koronavirüsle gelen ekonomik krizi, Türkiye´de yaşıyor fakat hükümetin aldığı tedbirler sayesinde büyümeye devam eden bir Türkiye görüyoruz. İnşallah veriler onu gösteriyor ki yıl sonunda Türkiye ciddi anlamda büyüme sağlayarak ve istihdamını arttırarak yoluna devam edecektir. Özel sektörün ciddi yatırımlarıyla güçlenen Türkiye önüne daha güvenle bakarken, dostlarına da güven vermekte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın düzenlemiş olduğu törenle Türkiye, savunma sanayinde çok büyük bir başarıya imza attı. ‘TİHA´ olarak tabir ettiğimiz taarruz ‘İHA´ları, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Dünyada birkaç ülkede olan bu teknolojinin, bizim evlatlarımız tarafından üretilerek, Türkiye semalarında uçuruyor olması bizleri ayrıca gururlandırmıştır' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23