´30 Ağustos, varoluş mücadelesi´

AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, 95 yıl önce elde edilen 30 Ağustos Zaferinin, tarihte benzerine az rastlanır bir varoluş mücadelesiyle, milletimizin istikbali için ecdadımızın yeniden diriliş destanı yazdığı İstiklal Savaşı

29.08.2017 10:28:23 0
´30 Ağustos, varoluş mücadelesi´

Bodur, “Bu zafer, sadece milletimizin kurtuluşuna vesile olmamış, 200 yıl dünyada sömürü düzeni kuran emperyal güçlerin çarkında ezilmiş tüm mazlum milletlere de örnek olmuştur. Bugün ise; ikinci dünya savaşından sonra değişen dünya düzeninde, askeri gücün yerini finans ve tekonoloji gücünün aldığı yeni bir sömürü düzeni devam etmektedir.

İşte Türkiye Cumhuriyeti, bu yeni mücadele düzeninde güçlenen ekonomisi, bağımsız teknolojik hamleleri ve mazlum dünya devletlerine yeniden bayraktarlık yapma potansiyeli sebebiyledir ki; sürekli olarak taciz altında tutulmakta, içte ve dışta güçsüz düşürmek için her türlü ihanet organizasyonlarına maruz kalmaktadır. Türk milleti olarak bize düşen ise, “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ülküsü ile birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek, gücümüzü kendimizden ve değerlerimizden almak ve çok daha fazla çalışmaktır. Milletimizin ve kahramanlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatan uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimize Allah´tan rahmet; hayatta olan gazilerimiz ve şehit ailelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

“30 Ağustos bağımsızlık ve özgürlüğün ilanıdır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95. yıldönümü mesajında, “Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün mihenk taşını oluşturan bu zaferden ilham alarak, demokrasimizi daha fazla güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
30 Ağustos´un ‘zafer yokluk ve imkansızlıklar içinde zamanın en güçlü ordularına karşı kazanılmış büyük bir zafer´ olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, mesajında şunları ifade etti: “Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Aziz milletimizin kan ve gözyaşlarıyla kazandığı bu zafer, Türkü, Kürdü, Laz´ı ve Çerkez´iyle topyekûn kazanılmış ve tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde zamanın en güçlü ordularına karşı kazanılan bu zafer, milletimizin bağımsız ve hür yaşama kararının tüm dünyaya ilan ve ispatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Başkomutanlığındaki bu yüce ordu, işgal altındaki mukaddes vatan topraklarını düşman işgalinden temizlemiş, neticesinde istiklal savaşımızı milletimizin hak ettiği büyük zaferle taçlandırmıştır. Şanlı tarihimiz boyunca birçok sıkıntı ve zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış bu millet, birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve cesaretle ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıyacak, Cumhuriyetimizin kuruluş idealleri doğrultusunda daha büyük bir karar ve azimle çalışacaktır. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün mihenk taşını oluşturan bu zaferden ilham alarak, demokrasimizi daha fazla güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Geçmişte olduğu gibi, ortak tarih ve kaderi yaşamış bir millet olma şuuru ile milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize kastedecek tüm tehditlere karşı hep beraber mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”

 

“30 Ağustos zaferi şer odaklarına da derstir”

Hatay Valisi Erdal Ata, 30 Ağustos Zaferi´nin tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olduğunu belirterek, “Bu zafer, özellikle son zamanlarda kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına da en büyük derstir” dedi.
Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Zaferlerle dolu şanlı tarihini 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandıran ve bağımsızlık tutkusunu bir kez daha tüm dünyaya ilan eden aziz milletimizin bu başarısını, 95. yılında bir kez daha aynı gurur ve heyecanla kutluyoruz. Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olmuştur. Ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle topyekûn bir direniş sonrasında ulaşılan bu zafer, özellikle son zamanlarda kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına da en büyük derstir.”
Bu mücadelenin Türkiye´nin çağdaş ve saygın bir devlet olmasının da yolunu açtığını ifade edenVali Ata, mesajında şunları kaydetti: “Yedi düvele eğilmeyen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı bu kutlu mücadele; ülkemizin bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının yolunu açmıştır. Bizler geçmişimizden aldığımız bu güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti´ni, Atatürk ilkelerinin aydınlattığı medeniyet dünyası yolunda kararlılıkla yüceltmeye devam edeceğiz. Dünya tarihine damga vuran milletimizin esareti kesin olarak reddettiği bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere bu destanı tarihe altın harflerle yazdıran bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyorum.”


Anahtar Kelimeler: Ağustos varoluş mücadelesi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00