30. yıl konseri

Sovyetler Birliğinden ayrılan ve bağımsız devletlerini kuran Türk Cumhuriyetleri´nin bağımsızlıklarının 30. yılı Antakya´da düzenlenen konserle kutlandı.

GÜNCEL 8.09.2021 19:31:40 0
30. yıl konseri

 

Antakya/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliğiyle düzenlenen konserde, TÜRKSOY Gençlik Korosu, çeşitli ezgileri seslendirdi. Avrupa´daki çeşitli organizasyonlarda 3 altın madalya alan TÜRKSOY Gençlik Korsosu, şef Gulmira Kuttybadamova´nın yönetiminde Türk Cumhuriyetlerinin şarkı ve türkülerini katılımcılar için söyledi. Konsere katılan protokol üyeleri, koro ile birlikte 'Niksar´ın Fidanları ' adlı türküsünü söyledi.
Antakya´daki Meclis Kültür Sanat Merkezi´nde düzenlenen konsere, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Nazan Savaş, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle konsere katılamayan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, gönderdiği mesajda, 'Kültür ve sanat etkinliklerinin neredeyse durma noktasında geldiği bugünlerde koromuza ev sahipliği yaptığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Başkan Lütfü Savaş´ın hem Hatay hem Türk dünyası yaptığı çalışmalar bizim için kıvanç kaynağıdır. Bağımsızlığımızın 30. yılının Hatay´da konserle kutlanması kardeşliğimizi taçlandırmıştır. Ev sahipliğiniz için Türk dünyası adına bir kez daha teşekkür ederim' düşüncesini paylaştı. Pandemi sebebiyle konserin kısa ama öz olduğunu ifade eden Savaş ise, “Bu koro, Düsen Kaseinov´un destekleri ile bizimle buluştu. Koronun buraya gelip bize verdiği resital için çok teşekkür ediyorum. Kardeşlerimizin bağımsızlığının 30. yılını tebrik edip, nice bağımsız, özgür yıllar diliyorum' değerlendirmesini yaptı. Koro üyeleri de bağımsızlıklarının 30. yılını simgeleyen tabloyu Savaş´a hediye etti


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00