31. kararname yayınlandı

Resmi Gazete´de yayımlanan 697 sayılı KHK ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarından 214, TSK´dan da 48 kişi kamu görevinden çıkartıldı, birer televizyon ve radyo kanalı kapatıldı.

TÜRKIYE 13.01.2018 09:10:29 0
31. kararname yayınlandı

 

 Kapatılan radyonun Hatay´da yayın yapan HATMAR FM olduğu öğrenildi. KHK ile kapatılan radyonun, Hatay Güney Radyo TV Yayıncılık A.Ş. (HATMAR FM) olduğu biliniyor. HATMAR, yaklaşık dört yıl önce sektörden çekilmiş, radyo ise MKÜ Radyo olarak yayın yapmaya başlamıştı.
FETÖ´nün ´Mor Beyin´ kumpası sonucu ByLock kullandıkları iddiası nedeniyle görevlerinden ihraç edilen 2 bin 168 kamu çalışanından bin 823´ü de görevlerine iade edildi. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL´in ardından yayınlanan 31. KHK yine görevden ihraç, medyaya da karartma getirdi. Son KHK ile telefonlarında bylock yüklü olması olması nedeniyle FETÖ üyeliğiyle suçlanarak görevinden uzaklaştırılan az sayıda kamu personeline görevine iade getirdi. Resmi Gazete´de yayımlanan 697 sayılı KHK ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarından 214 kişi ile 48 TSK mensubu görevden uzaklaştırıldı. 697 sayılı KHK kapsamında görevinde iade edilenler arasında 54 slahlı kuvvetler personelinin bulunduğu bildirilirken, 5 askerin de rütbeleri söküldü. Rütbeleri sökülen askerlerin birinin Kara Kuvvetleri, 4´ünün ise Deniz Kuvvetleri mensubu olduğu belirtildi.

21 iade, 2 ihraç
Hatay´da işe iade edilenler arasında Antakya´daki Hatay Adliyesinde görevli zabıt katibi Mualla Aydın, Payas Mal Müdürü Abdulaziz Yürek, Defne´de polis memuru Ahmet Kababıyık ve Alpaslan Koç, Antakya´da polis memuru İbrahim Doğan, Halil Karatellik ve başpolis Abdullah Budak, Mehmet Emin Tanrıverdi, İskenderun´da polis memuru Ahmet Kurt, Dörtyol´da polis memuru Ahmet Sarraç, İskenderun´da sivil memurlar Halit Besnili ve Sibel Besnili, Hatay´da görevli öğretmenler Coşkun Can, Mehmet Mustafa Küççük, Metin Söver, Osman Kara, Sercan Ardıç ve Şengül Eşol, Antakya´da hemşire Şükran Şahiner, Hassa´da sağlık memuru Ramazan Yörükoğlu, Reyhanlı´da sağlık geçici personeli Ali Öztürk görevine iade edildi.
Görevden ihraç edilenler arasında ise Kırıkhan´dan öğretmen H.Ö.K., Antakya´da sağlık teknikeri E.K. yer aldı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42