310 konut 2 aydır internetsiz

Hatay´a bağlı Arsuz ilçesinde altyapı kablosu 2 ay önce çalınan sitenin sakinleri 100 metrelik kablo için Türk Telekom´u bekliyor. Başvurularına her defasında onarım için yeni bir tarih verildiğini aktaran sakinler, verilmeyen hizmetin be

HATAY 8.05.2022 11:42:36 0
310 konut 2 aydır internetsiz

Arsuz´a bağlı Arpaderesi mahallesindeki 5 bin Evler sitesinin girişine kadar 100 metrelik internet hizmeti sağlayan kablo çalınınca sitedeki 310 konutun erişimi koptu. 3 Mart´ta yaşanan hırsızlık olayının ardından yapılan başvurulara karşın site sakinleri hem internet hizmetinden yoksun, hem aylık tahakkuk eden ücreti ödüyor hem de erişimi mobil hatlara ek ödemeyle çözmeye çalışıyor.

Site yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karkın, siteye hizmet sağlayan internet altyapısının yaklaşık 100 metrelik bölümünün 400´lük kablosunun 6 Mart´ta çalındığını hatırlatarak, “Hırsızlar 3 gün sonra yakalandı, kabloya hasarlı bir şekilde el konuldu. Jandarma, yetkililer geldi. Hattın yenilenmesini umduk. 2 ay geçti. O tarihten itibaren müşteri hizmetlerini arıyoruz; bize her defasında yeni bir tarih verildi. İskenderun Telekom Müdürlüğü´ne de giderek bilgilendirdik, başvuru yaptık. Hem evdeki aboneliğimden dolayı hem de kooperatif yönetimi olarak başvurumuza yine ileri bir tarih vermişlerdi. En son verilen tarih 6 Mayıs oldu. Ancak çalınan kablo yerine konulmadığından internet hizmeti hala sağlanmadı” dedi.

Günümüz koşullarında bu kadar uzun süreli hizmetin aksamasında gösterilen ‘kablo beklendiği´ gerekçesinin inandırıcı olmadığını, aynı tarihlerde mahallenin merkezinde de hırsızlık yaşandığını, ancak çalınan kablonun yenilenerek hizmetin verilmeye başlandığını hatırlatan Karkın, “Bugün 6 Mayıs. Yani 63 günde bir kablo Amerika´dan olsa ulaşırdı. Bu kabloyu getirmek mi daha ucuz, bu altyapıyı burada atıl bırakmak mı daha uygun? Buna yanıt verilmiyor” diye konuştu.

/resimler/2022-5/9/0807251081852.jpg

'Hırsızlar yakalandı, biz cezalandırılıyoruz'

“Günümüz teknoloji çağı olmasına rağmen 310 hane internetsiz kaldık. Hırsızlar yakalandı ama Telekom tarafından bizler cezalandırılıyoruz” diye konuşan site sakinleri de çocuklarının ödevlerinde internet erişimi sorununu mobil hatlara ek paketlerle çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Hem verilmeyen hizmetin bedelinin tahakkuk ettirilerek ödettirildiğini hem de mobil hat paketlerine yüklenmenin artan bedeliyle mağduriyetlerinin katlandığını aktaran site sakinleri, Telekom yetkilileriyle görüşmelerinde alınamayan hizmete karşı ücret ödemek zorunda kalmaları üzerine aboneliğin iptali yönünde işlem yapmaya yönlendirildiklerini söyledi. “Aboneliğimizi iptal etmeleri çözüm değil. Burada bir altyapı var. Bu altyapı yok sayılarak üzeri toprakla mı örtülsün? Bu kadar konutun ihtiyacı nasıl gözardı edilebilir?” diye sordu.

CİMER´e de başvuruldu

Siteye internet hizmeti onarım yapılmadığı için verilmeyen site adına Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER´e de başvuru yapıldı. 6 Mayıs tarihli başvuruda, altyapı yok sayılarak hizmet alan abonelerin mağduriyetlerine işaret edilerek, “Hizmet verme aşamasında görüştüğümüz yetkililer ilgilenmediği gibi aboneliğimizi şantsız iptal edelim diyorlar. Amaç yatırım yapılan yere hizmet vermek mi, müşterileri iptale zorlamak mı? Amaçları kendilerine şikayet gelmesin mantığı ile hareket edilmektedir” denildi. 


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00