31 'izinsiz göçmen' yakalandı

5 farklı çalışmada Türkiyeye yasadışı yollardan girdiği tespit edilen 31 kişi yakalandı

HATAY 29.03.2024 16:28:00 0
31

İskenderun/SES
Polisin Reyhanlı-Antakya karayolunda ve Aççana mevkiinde durdurduğu bir otomobil 6 kişi, Antakya-İskenderun yolundaki bir araçta 8 kişi, Antakya otogar çıkışında 5 kişi, Kuzeytepe mahallesinde metruk bir binada saklanan 3 kişi, Topbağozı’nda durdurulan araçta 9 kişi olmak üzere toplam 31 göçmen yakalandı

Polis, Reyhanlı-Antakya karayolunda aracın bagajına gizlenmiş vaziyette ve toplu taşıma aracıyla il dışına çıkmak isteyen 6 yabancı uyruklu göçmen yakalandı.
Hatay Valiliğinin açıklamasında, “Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 22-23 Mart tarihlerinde Reyhanlı-Antakya karayolu üzerinde Aççana mevkiinde durdurulan bir otomobilde ve toplu taşıma aracında yapılan aramada aracın bagajına konularak gizlenmiş vaziyette ve toplu taşıma aracı ile il dışına nakil edilmek üzere olan ve ülkemize illegal yollardan girdikleri tespit edilen 6 yabancı uyruklu göçmen yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında olayın şüphelileri A.S., S.K. ile Z.M.A. yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca yakalanan 6 yabancı uyruklu şahıs Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir" denildi.

Öte yandan 27.03.2024 tarihinde İskenderun yolunda durdurulan 33… plakalı araç içinde yapılan aramada da 8 göçmen şahıs, İl dışına nakil amacıyla Otogar çıkışında toplu taşıma aracına bindirilmek üzere olan 5 göçmen şahıs ile birlikte Kuzeytepe Mahallesinde bir metruk bina içinde saklanan 3 göçmenin yakalandığı bilgisinin paylaşıldığı Valilik açıklamasında,  
28.03.2024 tarihinde Topboğazı Belen istikametinde ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve kovalamaca sonucu durdurulan 01… plakalı araçta yapılan aramada ise 9 göçmenin yakalandığı kaydedildi.  Olaylarla ilgili olarak kaçak göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan A.D., N.K. yakalanarak gözaltına alındığı, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildikleri belirtildi.

1 kişi kaçtı
Valilik açıklamasında, şu bilgiye yer verildi: “Yakalanan göçmen şahıslar işlemleri sonrasında İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiş, ayrıca 01… plakalı araçtan inerek yaya olarak kaçan yabancı uyruklu S.E.’yi yakalama çalışmaları devam etmektedir.”


Anahtar Kelimeler: 'izinsiz göçmen' yakalandı

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62