32 basket takımı yarışıyor

Okul Sporları Deplasmanlı Liginde mücadele veren Arsuz bölgesinde özel eğitim veren İKEM Kolejinin Genç Kızlar Basketbol B Takımı, Türkiye Şampiyonası için çalışmasını sürdürüyor.

21.04.2017 13:08:27 0
32 basket takımı yarışıyor

 Okulun Spor Koordinatörü Hamit Duman, “Hatay şampiyonluğundan sonra bölge şampiyonu olduk ve Türkiye´de son 32 okul takımı arasına girdik. Türkiye´de dört bölgeye sekizer takım olarak ayrıldık. Sekiz takımdan oluşan dördüncü bölgede dörderli iki grup oluşturuldu. Bu gruplar kendi aralarında tek devreli deplasmanlı lig oynuyor. Daha sonra grup birinci ve ikincileri bölgelerinde çapraz eşleşecek. Üç maç üzerinden ikisini alan Türkiye´nin son sekiz takımını oluşturacak. Kendimizden emin ve temkinli ilerliyoruz. Çünkü bunu çok istiyoruz. İnşallah her şey istediğimiz doğrultuda gerçekleşecek ve son sekize kalacağız' adeğerlendirmesini yaptı.

U 16´da 24 takımın yarışıyor
Kolejin Spor Kulübü Basketbol U 16 Yıldız Kızlar kategorisinde Hatay ve bölge şampiyonu olan takımı da Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Türkiye´nin bu yaş kategorisinde yarışacağı 24 takımının mücadelesi de İskenderun´da dün başladı. Kolejin ev sahipliği yapacağı şampiyonada, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlar da yer alacak ve maçlar sonrası Türkiye´nin 8 takımı belli olacak. Takımların maçların kurası önceki gün çekildi, dün de maçlar başladı. Kura çekiminde konuşan Gençlik Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Günder, turnuvanın iki ayrı salonda yapılacağını anımsatıp, hazırlıkların yapıldığını söyledi. İskenderun Belediyesi Spor Direktörü Levent Erköse de, organizasyonun iyi şekilde geçmesini için yapılması gereken her türlü desteği vereceklerini belirtti. 24 takımın altışarlı dört gruptan oluşan fikstürün tek devreli lig usulü ile oynanacağı turnuvada her grubun ilk ikileri Türkiye´nin son sekizini oluşturarak finalist olacak. İKEM takımı B grubunda Fenerbahçe, Kocaeli, Ankara Kazan Belediye, Adana Aski ile karşılaşacak.


Anahtar Kelimeler: basket takımı yarışıyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00