32 milyon auroluk borç yetkisi ´sevindirdi´

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin, 34-34 oyla, HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın oy kullandığı ´evet´ kararı ile kabul edilen üç ilçenin altyapı projesine yönelik 32 milyon auroluk kredi kullanma yetkisinin verilmesi, başkanı sevindirdi

12.05.2017 12:31:14 0
32 milyon auroluk borç yetkisi ´sevindirdi´

 Belediyeler Yasası, meclisteki oylamada oyların eşit çıkması durumunda, başkanın oyunun belirleyici olmasını öngörüyor. 

Meclisin aldığı kararla, Arsuz´a 240 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin inşaasının başlanabileceğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçede en çok ihtiyaç duyulan ve halkın en büyük beklentisinin altyapı olduğunu söyledi. Kentin ihtiyacı olan altyapı ödeneğin sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a borçlanma yetkisi verilmesinden mutlu olduğunu ifade eden Culha, projenin tamamlandığında Arsuz´a çağ atlatacağını savundu. Culha, Akçalı Mahallesi´nde üç yıl süren bir mücadele sonucunda kamulaştırarak tapusunu aldıkları yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde yapmayı planladıkları yeni hizmet binasının yanına Büyükşehir Belediyesi ve HATSU hizmet binalarının da yapılmasıyla, halkın hizmetlere tek bir noktadan ulaşabileceğini de kaydetti.
HBB Meclisi, 'Dörtyol´daki mevcut 260 kilometrelik içmesuyu şebekesinin yenilenmesi, Samandağ´daki mevcut 200 kilometrelik içmesuyu şebekesinin yenilenmesi ve Arsuz´daki 240 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin inşaası' projelerinin yapılabilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından 5 milyon avrosu hibe, 27 milyon avrosu kredi olmak üzere verilecek finansman için Hatay Büyükşehir Belediyesinin garantör olması ve HBB ile adı banka arasında imzalanacak olan Garanti Tazminat ve Sözleşmesini imzalamak üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a oy çokluğuyla yetki vermişti. Meclis, geçen ay aynı konuya ilişkin yaptığı oylamada kredi anlaşması yapılması için HBB Başkanı Savaş´a yetki vermemişti. HATSU´nun teklifi mayıs ayında ikinci kez meclis gündemine gelmişti. AKP, Kırıkhan, Hassa, Altınözü gibi Hatay´daki bazı belediyelerin altyapısına ilişkin geçen yıl alınan kararların olduğunu ama bunlara başlanılmadığını belirterek, geçen ayki oturumda Savaş´a anlaşma yetkisi talebini reddetmişti. Mayıs ayı oturumunda ise bazı AKP´li meclis üyelerinin oturuma katılmaması, bazılarının da çekimser oy kullanması üzerine oylama 34,34 kabul edilmiş oldu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23