33 ülkeye yassı çelik satıldı

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (ADMİB) Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, bu yılın ilk 6 aylık döneminde birlik kanalıyla 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, yüzde 77´lik artış demir çelik ürünl

EKONOMI 28.07.2017 18:29:30 0
33 ülkeye yassı çelik satıldı

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri AKİB´den demir çelik ihracatının 6 aylık dönemine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği´nin 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yıla oranla yüzde 77 oranında artış gerçekleştirerek ihracatını 568 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkarttığı bildirildi. Türkiye demir ve demir dışı metaller sektörü ihracatının 2017 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 oranında artarak 9 milyar dolar değerine ulaştığı kaydedilen aynı açıklamada, “1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren ADMİB Türkiye demir çelik sektörü ihracatındaki payını %11´e çıkartarak en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birlik oldu” denildi.

ADMİB Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, AKİB´in sektör ihracatında sağlanan başarıdaki en büyük payın geçen yıla kıyasla 183 milyon dolarlık ihracat artışı yakalayan demir çelik yassı sıcak ürün grubuna ait olduğunu belirtti. AKİB´in yılın ilk 6 ayında 33 ülkeye demir çelik yassı sıcak ihracatı gerçekleştirdiğini ifade eden Ulubaş, aralarında İtalya, Belçika ve İngiltere, Portekiz ve Yunanistan´ın da yer aldığı 18 yeni ülkeye bu ürün grubunda ihracatımızın başladığı bilgisini verdi.

İhracata yeni pazarlar eklendi
ADMİB´in yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla 13 yeni pazara ihracat gerçekleştirdiğini ve ihracat gerçekleştirilen toplam ülke sayısının 178´e ulaştığına değinen ULUBAŞ, sözlerine özellikle Çin´de artan iç talep sonrası yükselen fiyatların Türkiye´nin de rekabet gücünü artırdığını ve Akdenizli ihracatçılarımız bu durumu avantaja çevirdiklerini ifade etti.

UR-GE Projesi yolda

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği´nin de katkısıyla gerçekleştirilecek olan AKİB İnşaat Malzemeleri Pazarlama Kümesi URGE Projesi´nin temellerinin atılmaya başlandığını dile getiren Adnan Ersoy Ulubaş, firmalardan gelecek olan talepler doğrultusunda bölgedeki firmaların yeni pazarlara girmeleri, mevcut pazarlarda etkinliklerinin arttırılması ve uluslararası rekabet gücünün geliştirilebilmesinin amaçlandığını söyledi. Ulubaş, projenin bölgemiz ve Türkiye ihracatına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00