34 katılımcıyla "Hatay’ın doğası" projesi

Akkent Defne Ortaokulu, Öğretmeni Melike Yavuz Topaloğlu, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Okul dışı öğrenme ortamlarında ekolojik bir hikaye: Hatay’ın doğası" isimli proje gerçekleştirdi

5.10.2022 17:43:00 0
34 katılımcıyla

İskenderun/SES

Arsuz'daki Akkent Defne Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Melike Yavuz Topaloğlu, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Okul dışı öğrenme ortamlarında ekolojik bir hikaye: Hatay’ın doğası" isimli proje gerçekleştirdi. 

Topaloğlu'nun proje ortaklarının İskenderun Teknik Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi ile Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü olduğu belirtildi. Projenin, yeni atanmış ya da atanmayı bekleyen Fen Bilimleri öğretmenlerine okul dışı öğrenme ortamlarında çevre eğitimine dayalı temel eğitsel uygulamalarla ilgili bilgi ve becerilerin gelişimini sağlamayı amaçlayan proje Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi, Antakya Belediyesi Bilim Merkezi, İskenderun Öğretmenevi gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklendiği belirtildi. Proje kapsamında, 30 fen bilimleri öğretmeni, 3 profesör öğretim üyesi ve 1 hekimin projeye katıldığı açıklandı. 
Yazılı yapılan açıklamada, "Projede uygulanacak yöntemler kapsamında, İskenderun, Arsuz ve Antakya'daki seçilmiş çeşitli okul dışı öğrenme ortamlarında uzman eğitmen ve akademisyenler tarafından katılımcıların, yaparak yaşayarak aktif katılım sağladığı gözlem, araştırma, sorgulama, deney yapma, teknolojiyi kullanma, grup ve saha çalışmalarının yürütüldüğü etkinliklerin planlanmasına yer verildi. Proje sonucunda öğretmenlerin edindikleri bilgi, beceri ve vizyonu mesleklerini yürüttükleri yerleşim yerlerindeki mevcut olan okul dışı öğrenme ortamlarını formal eğitim faaliyetleriyle ilişkilendirerek dinamik ve etkili bir şekilde kullanmalarının artması beklenmektedir. Ayrıca katılımcı öğretmenlerimiz, okullarındaki diğer öğretmenleri ve velileri okul dışı öğrenme ortamlarında yürütülen uygulamalardan haberdar ederek farkındalık yaratacakları düşünülmektedir. Ek olarak bursiyer öğretmenlerimiz aracılığıyla orta okul düzeyinde öğrencilerin ve etkileşim içerisinde oldukları büyük bir kesimin 'iklimsel felaketi önlemek üzere çevrenin korunmasına yönelik' bireysel ve toplumsal sorumluluk ve bilinç düzeyleri ile ilgili bilgi, tutum ve becerilerinin oluşmasına katkı sağlayacağı beklenmektedir."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19