359 projeden 181´i belediyelerin

Hatay İl Planlama ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Doğan: Ekonomi ve istihdam çok önemli

HATAY 23.01.2022 23:20:20 0
359 projeden 181´i belediyelerin

Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında düzenlenen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Açık, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İSTE Rektörü Tolga Depci, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, kaymakamlar, Hatay İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, belediye başkanları, bölge müdürleri ve kurumların il müdürleri katıldı.

174 proje devam ediyor

Toplantının açılışında konuşan Vali Doğan, '2021 yılında 359 proje üzerinde çalışıldı ve bu projelerin 178´si genel ve özel bütçeli kuruluşlarca, 181´inin ise belediyelerin imkanlarıyla gerçekleştirildi. projelerin toplam bedeli 2 milyar 732 milyon TL. Genel ve özel bütçeli kuruluşlarca üzerinde çalışılan 178 adet projenin toplam bedeli 5 milyar 620 TL. 2021 yılı ödenekleri ise 1 milyar 118 milyon lira dönem sonu itibariyle 853 milyon TL harcama yapıldı ve yüzde 76 nakdi gerçekleşme sağlandı. Mahalli idarelerce yürütülen 181 adet projenin toplam bedeli 2 milyar 71 milyon TL oldu. 2021 yılı ödenekleri toplamı ise 1 milyar 614 milyon TL olup, dönem sonu itibariyle 891 milyon TL harcama yapıldı v e yüzde 55 nakdi gerçekleşme sağlandı. Genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile mahalli idarelerin gerçekleştirdiği yatırımlarda nakdi gerçekleşmenin en çok yüzde 96 ile tarımda olduğu görüldü. Bunu yüzde 74 oranla imalat ardından yüzde 73´lük eşit oranla sağlık ile turizm sektörleri izlemiştir. İlimizde 2021 yılın da 359 adet projeden 185´i tamamlanmış olup hizmete alınmıştır. 174 proje ise devam etmektedir” dedi.

Antakya ve Defne´ye karakol, Payas ve Altınözü´ne emniyet müdürlüğü yapılacak

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ekonomi ve istihdamın çok önemli olduğunu da anlatan Vali Doğan şöyle konuştu: “1998 yılında başlayan Erzin OSB´nin bugün itibariyle tüm parselleri yatırımcılara tahsis edilmiş ve yapımı biterek üretime geçme aşamasında olan fabrikalar var. 51 parsellik Kırıkhan OSB´nin Kırıkhan Belediyesine ihalesi yapılarak yapımına başlanıldı ve projenin yüz de 40 tamamlanmış durumda ve 4 Şubat itibariyle de ön tahsislere başlanılacaktır. Altınözü´ndeki Enek OSB projesinde yapım aşamasındayız. Besi ve Karma OSB olarak ikiye ayırdığımız projemizin Besi OSB kısmına ait 25 parselin ön tahsislerine Şubat ayı içerisinde başlanacak olup, Karma OSB kısmının ise Ocak ayı içerisinde yer seçimi tamamlanacak. İlde deniz turizmini geliştirmek amacıyla Arsuz´daki Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi projesini, Samandağ Çevlik-Arsuz Kale sahil yolunu tamamladık. DOĞAKA ile birlikte Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerimizde yaz turizmine yönelik barınaklar inşa ettik ve sahil bandımızda ki turizm lokasyonlarını güçlendirmek istiyoruz. Yayladağı Dalış Merkezi projesi var, ilçedeki Karamağra bölgesinde çevreye zarar vermeden bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Reyhanlı´daki projesi tamamlanan Müderrisoğlu Konağının ihalesini gerçekleştireceğiz. Kırıkhan´daki Sarı Okul projesi tamamlanmış olup önümüzdeki süreçte Kırıkhan Belediye Başkanlığı ile protokol yaparak restorasyonuna başlanacaktır. İskenderun´daki Eski Hükümet Konağı´nın Arkeoloji Müzesine dönüştürülmesine dair restorasyon projesi tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştireceğiz. Burada ilin köklü tarihine ait ve sergileyecek alan bulamadığımız için hali hazırda depoda beklettiğimiz eserleri sergilemeyi planlıyoruz. İskenderun Lisesi´nin ise restorasyon projesi tamamlanmış olup restorasyon işlemlerini TOBB ile birlikte yapacağız. Erzin´de Şahin Tepesi ile ilgili Erzin Belediye Başkanlığı çalışma başlattı. Belediyenin çalışmasına DOĞAKA kanalıyla biz de destek vereceğiz. Antakya ve Defne´ye birer karakol yapılmasına dair proje var, çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor. Payas ve Altınözü İlçe Emniyet Müdürlükleri yapım projeleri; Samandağ ve Yayladağı´nda da Hükümet Konağı projeleri var. Hatay Polis Evi projesi tamamlanmış olup önümüzdeki ihalesi gerçekleştirilecektir.'


Anahtar Kelimeler: projeden belediyelerin

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25