3 Hataylı hakkındaki "idam kararı kaldırıldı"

Suudi Arabistan'da uyuşturucu satışı yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları mahkemece idam cezasına çarptırılan Hataylı 3 kişi hakkında verilen 'idam kararı', Türkiye'nin girişimi üzerine kaldırıldı.

HATAY 5.01.2023 11:26:00 0
3 Hataylı hakkındaki

İskenderun/SES
Hataylı Mehmet-Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik hakkında Suudi Arabistan mahkemesi idam kararı vermiş, ailelerin girişimi üzerine yaklaşık 6 aydır kararın kaldırılmasına yönelik görüşmeler başlatılmıştı. 

Binicioğlu kardeşler ve Özçelik hakkında verilen idam kararının kaldırıldığını Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Serkan Topal, sosyal iletişim sitelerinden yaptıkları açıklamayla duyurdu. İki milletvekili de açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yaptıkları ziyaretin fotoğrafıyla duyurdu.

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal iletişim sitesinden yaptığı "söz verdik, gerçekleştirdik" başlıklı açıklamasında "Hatay Milletvekili Serkan Topal Beyle Suudi Arabistan’da hakkında idam kararı verilen 3 vatandaşımızı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Beyfendi ile görüşmüştük. Sayın bakanımızın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyfendi ile konuşması sonucu Cumhurbaşkanımızın Suudi Arabistan yetkilileri ile görüşüp idam kararının kaldırılması kararı alınmıştır. Ortak akılla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Rabbim bizleri milletimize mahcup etmesin. Milletimizin derdi, bizim derdimizdir. Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan" ifadesine yer verdi. 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da sosyal iletişim sitesindeki "Suudi Arabistan'da idama mahkum edilen vatandaşlarımızın idamları kaldırıldı" başlıklı paylaşımında şunlara yer verdi: "Hatay Milletvekilimiz Hüseyin Yayman ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yürüttüğümüz çalışma ve çabalar sonucu idama mahkum edilen Hataylı hemşehrilerimizin idam kararı Suudi Arabistan hükümeti tarafından kaldırılmıştır. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19