4 hektar orman yandı

Defne´de çıkan iki ayrı orman yangınında 2 hektarlık ormanlık alan yandı.

GÜNCEL 19.08.2020 10:54:30 0
4 hektar orman yandı

* İskenderun Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu, ilçe sınırlarındaki, Denizciler C Tipi Mesire Yeri ve Sarıseki C Tipi Mesire Yerinin ateş (mangal, semaver vb.) yakılabilecek yer olarak belirlenmiş olup, bu alanların dışında herhangi bir amaç veya şekilde ateş yakılmasının yasaklandığını açıkladı.

Akın Bodur/İskenderun
Defne´de 2 ayrı noktada çıkan orman yangınlarında yaklaşık 4 hektarlık ormanlık alan yandı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Defne´nin Samandağ sınırına yakın bölgesinde bulunan Çubuklu mevkiinde çıkan orman yangınına 1 uçak, 2 helikopter, 15 arazöz, 5 su tankı, 3 dozer ile müdahale eden ekipler, yangını söndürdü ve yörede soğutma çalışması yaptı. Defne´de 2 ayrı noktada çıkan orman yangınlarında toplam 4 hektar ormanlık alanın yandığı açıklandı.

Sezondaki 47. yangın
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü açıklamasına göre, Defne´deki yangın, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgesinde bu sezon yaşanan 157. yangın olurken, Hatay´ın da 47. yangınını oluşturdu.
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), geçtiğimiz günlerde Altınözü, Yayladağı ve Samandağ´da farklı zamanlarda çıkan orman yangınlarına hızlı bir şekilde müdahale eden Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerinin olası bir facianın önüne geçtiğini belirtti HBB´den yapılan açıklamada, 'Nedenleri henüz belirlenemeyen yangınlara Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile birlikte havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangınları kısa sürede kontrol altına almayı başardı. Toplamda 19 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangınlarına zamanında müdahale eden büyükşehir belediyesi ekipleri can ve mal kaybının önüne geçti' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23