40 dönüme 2 bin fidan

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz´da ağaçlandırma çalışması yaptı.

GÜNCEL 12.11.2020 14:47:38 0
40 dönüme 2 bin fidan

İskenderun/SES

 Çalışma ile Arsuz´da geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük yangın felaketinin ardından, yanan ormanlık alanların yeşillendirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Arsuz´un Cumhuriyet mahallesinde bulunan mezarlık alanının etrafı ağaçlandırılmaya çalışıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakma amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. 4.835 hektarlık alanın kül olduğu ve birçok tarım alanının zarar gördüğü yangınların yaraları sarmak için çalışma yapıldı belirtilen HBB´nin yazılı açıklamasında, 'Hatay Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce fidanı Arsuz´un Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi Hatun Mezarlığı ve çevresinde toprakla buluşturdu. Kızılçam, defne ve zeytin fidanlarını yeniden yeşermesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP gençlik kolları üyeleri ve Arsuzlu vatandaşlar bir araya geldi' ifadesine yer verildi. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, “Başlattığımız kampanya ile birlikte 2 bin fidan dikiyoruz' dedi. HBB yöneticileri, hedeflerinin bir yılda 1 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirtti.
Ağaçlandırma çalışmalarının artacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Güven ise, 'Hatay Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yanan yerlerin yeniden ağaçlandırılması için yapılan bir kampanya var. Kampanya kapsamında Arsuz´da, Hatun Mezarlığına yakın bölgedeki yaklaşık 40 dönümlük bir arazide, 2 bine yakın ağaç dikilmek üzere program başlatıldı. Arsuz ve doğa adına teşekkür ediyoruz. Tabi ki burada sadece doğa kaybı olmadı. Bunun yanında vatandaşların evi de yandı. Büyükşehir belediyesiyle birlikte yangından zarar gören ailelerin imdadına yetişmeye ve kayıplarını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22