40 hektar yandı

Hatay´ın İskenderun, Payas, Dörtyol, Antakya ve Kırıkhan ilçelerinde son 10 günde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 40 hektarlık ormanlık alan ve orman örtüsü yandı.

GÜNCEL 4.08.2020 10:45:08 0
40 hektar yandı

Akın Bodur/İskenderun

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İskenderun´un Bekbele mahallesindeki orman yangınında 0,5 hektar (5 dönüm) orman alanı yandı. yangın söndürme çalışması havadan ve karadan yapılırken, yangının bahçe temizliği nedeniyle çıktığı üzerinde duruluyor. Kırıkhan´daki orman yangının da ise 1 hava aracı, 6 arazöz ile 3 su tankı kullanıldı. Dörtyol´da çıkan yangında ise 1 hektarlık orman örtüsü yok olurken, söndürme çalışmalarında 1 hava aracı, 3 arazöz ile 1 su tankı kullanıldı. Dörtyol´da çıkan diğer yangında ise 5 hektar orman örtüsü yandı. Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü açıklamasına göre, Payas´ta yaşanan orman yangınında 1 hektar orman örtüsü yandı, söndürme çalışmalarında ise 1 hava aracı, 4 arazöz ile 1 su tankı kullanıldı. Antakya´da ise Serinyol bölgesi ve Habibi Neccar dağında iki ayrı orman yangını çıktı. Serinyol bölgesindeki yangında yaklaşık 30 hektar alan orman yananken, 4 helikopter, 1 uçak, 2 dozer, 20 arazöz, 10 su tankı söndürme çalışmalarında kullanıldı. Yangının çıkış sebebinin belli olmadığını açıklayan Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, yangının 4,5 saatte kontrol altına aile 4 arazöz kullanıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden orman yangınlarına ilişkin yapılan açıklamada, yangınların tamamına yakınının insan kaynaklı olduğu ifade edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22