40 kadına aşçılık ve oya kursu

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan Umuteli Projesinde aşçılık ve iğne oyası kursunu tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi. Kursta üretilenlerle sergi de açıldı.

27.05.2017 09:24:34 0
40 kadına aşçılık ve oya kursu

Eğitmenler Cuma Bal ve Arzu Özkan´ın eğitim verdiği 20 aşçılık ve 20 iğne oyası kursiyer kadının sertifika aldığı törene, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacer Baysal, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan da katıldı. Törende konuşan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, kadınlara yönelik istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlediikleri Umut Eli Projesini başlattıklarını söyledi.

Kaymakam STK´lardan destek istedi
Kadın istihdamının arttırılmasına yönelik sosyal projelere destek beklediğini ifade eden Kaymakam Sarı, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Halk Eğitim, Milli Eğitim ve bizler bu tür kurslara katkı sunarken, sivil toplum kuruluşlarının destek vermelerini istiyoruz. Arsuz Turizm ve Kültür Derneği de bu bağlamda buradaki en aktif derneklerden biri. SODES´ten aldıkları destekle yapılan bu proje boyunca hem çok güzel günler yaşattı, hem de sonucunda da aile bütçenize katkı sağlamanıza yarayacak çok güzel bir iş başardı.'

Kadınlara umut kaynağı
Projenin, ev ekonomisine katkı sunma anlamında da kadınlara umut kaynağı olduğunu ifade eden Culha da, 'Turizm sektöründe ciddi anlamda yetişmiş kalifiye eleman açığımız var. Arsuz´un tarihi her ne kadar çok uzun bir geçmişe uzanmış olsa da, turizme yönelik yapılacak çalışmalar ilçe olduktan sonra başlamıştır. bu tür kursların devamını diliyoruz. Ancak, ilçemizin ihtiyacına yönelik meslek gruplarının tespit edilerek o meslek grubunda kursların açılması yönünde talebim var. Farklı mesleklerle alakalı Akçalı, Karaağaç ve Nardüzü´nde de kurslar devam etmektedir. Hem vakit geçirip hobi kazanacaklar, hem de ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkıları olacak. Bizler de bu kurslara katkı sunmak adına semt pazarlarımızda el emeği göz nuru eserlerinizin pazarlanmasını sağlayacağız. Kadınlarımız ürettiklerini orada sergileyebilecekler ve satışa çıkarabilecekler' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: kadına aşçılık kursu Arsuz

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00