40 kadın kooperatifi Hatay ürünlerini Türkiye’ye taşıyor

.

28.02.2024 18:40:00 0
40 kadın kooperatifi Hatay ürünlerini Türkiye’ye taşıyor

40 kadın kooperatifi Hatay ürünlerini Türkiye’ye taşıyor

İskenderun/SES
Hatay Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan proje ile 40 kadın kooperatifi, ürünlerinin satış ve pazarlamasını Hayat Hatay platformu üzerinden gerçekleştiriyor. 

Hatay’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri, HayatHatay üst markası ile ve bu markanın e ticaret sitesi üzerinden ürünlerini tek noktadan pazarlama imkanına ulaştı. Dijital ortamdan alınan siparişler, lojistik merkezindeki depodan temin edilerek özel paketleme yöntemi ile kargoya hazırlanıyor.  

Hatay'daki 40 kadın kooperatifinin bir araya getirildiği ve yüzlerce çeşit ürünün toplandığı ürün ve çalışmalar https://www.hayathatay.com e ticaret sitesi üzerinden satışa bunuluyor. Hataylı tüm kadın kooperatiflerinin ürünleri tek noktadan satışı, pazarlaması ve lojistiği yapılarak uygun fiyata tüketicilere ulaşıyor. Ürün bedelleri de herhangi bir hizmet bedeli, komisyon vb. olmadan doğrudan üreticilere ödeniyor. 



Hayathatay.com adlı ticaret sitesi üzerinden tüketici, kadın kooperatiflerinin ürettiği karakılçık buğdayından üretilen kömbeden, bulgura, tarhanaya, zeytinyağlı sürke, Belen’in katı pekmezine, salamura kekike ulaşabiliyor.  

Hayat Hatay Projesi Lojistik Merkezi’nin Ocak ayında hizmete girdiği törende Vali Mustafa Masatlı, şu bilgileri paylaşmıştı: "Kadın kooperatiflerimize yönelik girişimcilik, dijitalleşme, pazarlama, kurumsal kimlik, iş geliştirme, yeni nesil araçlarla markalaşma gibi bir süreci de işletmeye başladık. Kadın kooperatifimizin ürettikleri ürünlerin satış ve pazarlanmasına destek olunması için ilgili kurum ve kuruluşlarla tematik toplantılarla gerçekleştirmiş olduk. Böylece kadın kooperatiflerimizi daha donanımlı hale getirerek, sürdürülebilir bir üretimle pazar rekabeti adına önemli ve büyük bir yolda katetmiş olduk. Bilindiği üzere ilimiz yöresel, tarihi ve kültürel zenginlikler açısından önemli bir yere sahiptir. Bunlarla birlikte kadın kooperatiflerimizin el emeği ve göz nuru ile ürettiklerini dünyaya tanıtmak adına 'Hayat Hatay' üst markasını oluşturduk. Akabinde bu markamızın www.hayathatay.com adlı e ticaret sitesini de hayata geçirmiş olduk. Bu sadece bir alışveriş sitesi değil, aynı zamanda dijitalleşen dünyada sosyal sorumluluk adına attığımız bir adımdır. Bu vizyonla kadın kooperatiflerimizin sevgiyle ve özenle ürettikleri ürünlerin tek noktadan satışı ve pazarlanması için açılışını yapacağımız bu lojistik merkezimizi de oluşturmuş olduk. Lojistik merkezimizde şuan için 18 farklı kategoride toplam da 105 bin 987 ürünümüz stoklanmıştır. Bu sayımız tabi ki gün geçtikçe artacaktır."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19