“497 bir sayı değil, hayattan koparılan canlardır”

CHP Arsuz İlçe Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz, 2021 yılında 217´si şüpheli olmak üzere 497 kadının hayattan kopartıldığını belirtti.

SİYASET 8.03.2022 15:21:22 0
“497 bir sayı değil, hayattan koparılan canlardır”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanlarıyla eş zamanlı yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi´ni ‘kadınların can simidi´ olanak nitelendiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedildiğini hatırlatan Leman Yılmaz, “İstanbul Sözleşmesi´ni fesih eden Erdoğan, geçen hafta Türkiye´de kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olduğunu söyledi. Şu gerçeği hatırlatmak isteriz ki; 2021 yılında 217´si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. 497 bir sayı değildir; 497 evlattır, kardeştir, annedir, hayattan koparılan canlardır. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken, 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz” dedi.

CHP Arsuz ilçe binasında ilçe kadın kolları yönetim kurulu, ilçe yönetim kurulu ile belediye meclisinin kadın üyelerinin katıldığı, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin de davet edildiği toplantıda Yılmaz, ayrımcılığa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. “Kadına yönelik şiddeti durdurmakta kararlıyız” diyen Yılmaz, iktidarlarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi´ni uygulamaya koyacaklarını belirtti, uluslararası sözleşmeleri ve ulusal mevzuat hükümlerini etkili şekilde uygulayacaklarını vurguladı.

Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevcut tablo karanlık olsa da bizler asla karamsar değiliz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir demokrasi sorunudur. Bizler, ilk seçimlerden sonra dostlarımızla birlikte cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmakta kararlıyız. Ülke sorunlarının tek bir kişinin kararıyla çözülemeyeceğini yaşayarak, bedelini çok ağır ödeyerek gördük. Bu nedenle Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği, din ve vicdan özgürlüğünün, basın özgürlüğünün, kadın haklarının, çocuk haklarının, çevre haklarının tam anlamıyla korunduğu özgürlükçü bir sistem inşa edeceğiz. Kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülkede yaşamak, hepimizin hakkıdır. Bu amaçla bütüncül politikalar üreterek, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi inşa edeceğiz.”

Altı liderin imzaladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatında, kadın istihdamıyla ilgili politikalara da işaret eden Yılmaz, “Eşit ve adaletli bir çalışma hayatı için kadınların güvenceli çalışması, eşit işe eşit ücret alması, iş-özel yaşam dengesinin kurulmasına yönelik, uluslararası standartlar doğrultusunda, gerekli düzenlemeleri yapacağız” diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62