5 akademisyen ´etkili bilim insanı´ listesinde

İskenderun Teknik Üniversitesinin (İSTE) 5 öğretim üyesi Dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology dergisinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

EĞITIM 2.12.2020 11:03:56 0
5 akademisyen ´etkili bilim insanı´ listesinde

İskenderun/SES

İSTE´den yapılan açıklamada, 'Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology dergisinde yayımlanan araştırmada bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılarak bilimsel etki endeksi oluşturuldu. Endeks kapsamında; 22 ´Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları´ listesinde yayımladı. Yazarlar için bu araştırmada iki ayrı hesaplama yapılmıştır. Akademisyenlerin sadece 2019 yılındaki bilimsel etki değerleri hesaplanarak yapılan listede Türkiye´den 857 bilim insanı yer alırken İSTE´den 5 öğretim üyesi yer almaktadır. Bilim insanlarının tek bir yıl yerine kariyerleri boyunca yapmış oldukları çalışmalar dikkate alınarak yapılan ikinci listeye Türkiye´den 614 hoca girmeyi başarırken, İSTE´den ise 2 öğretim üyesi listeye girmeye başarmıştır.
İskenderun Teknik Üniversitesi´nden Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ve Prof. Dr. Gürel Çam iki listede de (2019-2020) yer alırken; Prof. Dr. Cemal Turan, Doç. Dr. Muharrem Karaaslan ve Doç. Dr. Oğuzhan Akgöl sadece 2019 yılı listesinde en etkili bilim insanı olarak yer almıştır' ifadesine yer verildi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de öğretim üyeleri Prof. Dr. Yola, Prof. Dr. Çam, Prof. Dr. Turan Doç. Dr. Karaaslan ve Doç. Dr. Akgöl´ün ´Dünyanın En Etkili Bilim İnsanlar´ listelerinde yer alması nedeniyle kutladı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00