5 bin esnaf Hatay´da

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının öncülüğünde Türkiye´nin 81 ilinden yaklaşık 5 bin esnaf, Zeytin Dalı Harekatı´na destek olmak için Hatay´a geldi.

HATAY 15.03.2018 10:29:52 0
5 bin esnaf Hatay´da

Akın Bodur/SES

 Getirilen yardım malzemeleri 3 TIR´a yüklenerek Afrin´e gönderildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yardımın AFAD kanalıyla verildiğini belirterek, “Hatay´da yaşanan sivil kaybını görmezden gelenler neden Afrin´de olduğumuzu anlamakta zorluk çekiyor. Biz bu operasyonu oradaki terörü önlemek adına yapıyoruz” dedi.
Reyhanlı´ya gerçekleştirdiği ziyarette Bakan Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı başlamadan önce Reyhanlı ve Hatay´ın 6 ilçesinin terörden zarar gördüğünü söyledi. Afrin´e yönelik harekatta sivil kayıpları olmamasına yönelik Avrupa ülkelerinden çıkışları da hatırlatan Bakan Tüfenkci, şunları söyledi: “Avrupa´da bazı devletlerin ´Sivil zaiyatı olmasın´ diye şu günlerde bağırdıkları zaman dilimlerinde Reyhanlı´ya gelip o kızımızı, Suriyeli vatandaşımızı, amcamızı görmelerini isterdik. Onların ailelerinin sesini duymalarını isterdik. Burada dükkanları zayi oldu, evleri yıkıldı. Bu insanların Reyhanlı´da yaşamaktan başka bir dahilleri de yoktu. Ülkemize bu bölgelerden gelen roketlerinden, terör saldırılarından bire bir etkilenen bu insanları görüp, Afrin´de niye bu operasyonu yapıyoruz? Onu anlamalarını istiyoruz. Çünkü biz gerek sınırlarımızı korumak, gerek sınırlarımıza yakın ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarını devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz. Burada yaşayan çok sayıda sığınmacı Suriyeli kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin tekrar kendi ülkelerine güvenle dönebilmeleri adına bu operasyonu yapıyoruz. Yoksa bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. İnşallah başarılı bir şekilde devam ediyor operasyonlar. Reyhanlı esnafımız ile buluştuk. Esnafımız gerçekten operasyona vakıf ve herkes metanet içerisinde, günlük yaşamlarına huzur içerisinde devam ediyorlar.”

Tüfenkçi sınırı inceledi, açılışa katıldı
Reyhanlı´da pazar ziyareti de gerçekleştiren Bakan Tüfenkci, Reyhanlı Belediyesi´nde şehit aileleriyle buluştu. 81 ilden gelen esnaf, esnaf kredi kefalet kooperatifleri ve borsa başkanlarıyla belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Tüfenkci, sınır kapısında da inceleme yaptı, Cilvegözü Sınır Kapısı´nda yetkililerden bilgi aldı, faaliyete geçirilen mobil tarama cihazının açılışına katıldı.

“Afrin´e zeytin dalı uzattık”
Hatay Havalalanı´nda Vali Erdal Ata, Hatay milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Tüfenkçi, önce Hatay Valiliğini ziyaret etti, Vali erdal ata ile görüştü. Ardından Reyhanlı Çarşamba Pazarı´nda esnaf ve kent sakinleriyle buluşan Bakan Tüfenkçi, Reyhanlı Belediyesi´nde şehit yakınlarıyla buluştu. Cilvegözü´ndeki açılışın ardından Bakan Tüfenkçi, Ottoman Otel´de Hatay´a gelen esnafla gerçekleştirilen buluşmaya katıldı. Hatay ziyareti ile ilgili sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Bakan Tüfenkci, “Yurdumuzun dört bir yanından gelen 5 bin esnaf kardeşimle birlikte Bakanlığımızın himayesinde TESKOMB tarafından düzenlenen ‘Zeytin Dalı İçin Hatay´dayız Devletimizin Yanındayız´ programında Afrin´e tek ses, tek yürek ile zeytin dalı uzattık” diye yazdı.


Takviye askeri araçlar Hatay´da
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar Hatay´a geldi. Türkiye´deki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında zırhlı personel taşıyıcılarının da yer aldığı askeri araçlar Hatay´ın Reyhanlı ve Hassa ilçelerindeki sınır birliklerine sevk edildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29