5 ilçede uyuşturucu operasyonu; 13 gözaltı

Hatay´da polis ve jandarmanın ayrı ayrı yaptığı operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, olaylarla glgili olarak 13 kişi gözaltına alındı.

GÜNCEL 2.06.2022 15:30:20 0
5 ilçede uyuşturucu operasyonu; 13 gözaltı

Antakya-İskenderun/SES

Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Hatay İl Jandarma Komutanlığı KOM Ş.Md.lüğü ile Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele faaliyeti kapsamında yürütülen çalışma sonucunda uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen S.A., G.D., C.A.Ş., A.B. ve U.Ç. isimli şahıslara ait araçlarda uyuşturucu madde arama köpeği Tonaj ve Ferman ile birlikte yapılan aramada uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 200 gr. eroin, 77 gr. Metamfetamin ve 10 gr. kubar esrar maddesi ele geçirilmiş olup olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemlere başlanmıştır. Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte icra edilen çalışmada Reyhanlı´nın Bağlar mahallesinde ikamet eden M.M. isimli şahsın evinde satışa hazır uyuşturucu madde bulundurduğu bilgisi alınmış olup konuyla ilgili şahsın evinde yapılan arama sonucunda uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen sarı ve beyaz renkte 4.500 adet Captagon hap ile 15 gr. kubar esrar maddesi ele geçirilmiş olup olayla ilgili adli işlemlere başlanmıştır.'
Polisin uyuşturucuya yönelik düzenlediği operasyonla ilişkin yapılan açıklamalarda ise şunlara yer verildi: ' Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu, uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda İskenderun girişinde durdurulan ve içerisinde İ.E. ile A.P.´nin bulunduğu 31… plakalı araçta yapılan aramada; 155 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak İ.E. yakalanarak gözaltına alınmış, A.P. hakkında adli işlem yapılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında Belen´in Sarımazı Mahallesinde bulunan E.G.´ye ait ikamette yapılan aramada; 15 kök hint keneviri ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak E.G. yakalanarak gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilmiştir. İskenderun girişinde durdurulan 31… plakalı araçta ve araç içerisinde bulunan A.Y. ile A.K.´nın yapılan üst aramasında; 220 gram esrar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak A.Y. ile A.K. yakalanmış, haklarında adli işlem yapılmıştır. Ö.T.´nin Antakya´nın Ürgenpaşa Mahallesi´nde bulunan ikametinde yapılan aramada; 1 adet hassas terazi, boyları 50-150 cm arasında değişen 8 kök hint keneviri, 42 adet captagon, 8,2 gram metamfetamin, 31,3 gram kubar esrar, 2 gram sentetik kannabinoid ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak ikamette bulunan D.İ., M.T. ile F.D.D.´ye TCK 191. maddeden Ö.T. hakkında ise TCK 188.maddeden adli işlem yapılmıştır. Reyhanlı´da altı tanesi ikamet olmak üzere 11 ayrı noktada yapılan Narko Alan Uygulamasında 26 işyeri, 965 şahıs kontrol edilmiş, çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs yakalanmış, 2 yoklama kaçağı şahsa tebliğ yapılmıştır. 458 araç, 776 motosiklet sorgulanmıştır. Uygulama kapsamında yapılan aramalarda; 13 kök hint keneviri, 22 adet captagon, 9,78 gram metamfetamin, 7,85 gram kubar esrar, 1 adet hassas terazi, 1 hacizli yakalamalı motorsiklet ele geçirilmiştir.

 

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19