5 ilçede uyuşturucu operasyonu

İskenderun, Samandağ, Reyhanlı, Altınözü ve Antakya´da yapılan operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi

GÜNCEL 19.11.2020 11:27:45 0
5 ilçede uyuşturucu operasyonu

İskenderun/SES

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Samandağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında Sutaşı Mahallesinde bulunan E.C. adlı kişinin ikametinde yapılan aramada, ,2 kök ekili vaziyette hint keneviri bitkisi, 9 adet Captagon hap ve 693.95 gram kuru kubar esrar maddesi ele geçirildi ve E.C. gözaltına alındı. Antakya´da da Narlıca Mahallesinde H.İ.A adlı kişinin ikametinde yapılan aramada 645 gram kubar esrar ele geçirildi ve H.İ.A. hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan adli işlem yapıldı. Narlıca mahallesinde S.T isimli kişinin ev inde yapılan aramada ise 2 parça halinde daralı 5,59 gram kubar esrar maddesi ele geçirilinc e kişi hakkında TCK 191. maddesinden işlem yapıldı.
Reyhanlı Jandarma Komutanlığı timleri de M.D. adlı kişinin Pınarbaşı Mahallesindeki evinde, Cesur ile Öğle isimli uyuşturucu madde arama köpeği ile birlikte yaptığı aramada, 310 adet captogon, 1.278 adet Extacy, 1 gram toz esrar ve 2 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi ve gözaltına alınan M.D. nöbetçi mahkemece tutuklandı. Altınözü Jandarma Komutanlığı timleri de A.A. adlı kişinin Hacıpaşa Mahallesinde ki birinci derece askeri yasak bölgede bulunan Dut mevkiindeki tarlası içerisinde gömülü vaziyette uyuşturucu madde bulundurduğu ihbare üzerine tarlada yapılan aramada toprağın altına gömülü vaziyette uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen satışa hazır 4 plaka halinde 728 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan A.A. ifadesinin alınması sonrası serbest bırakıldı. Altınözü Jandarma Komutanlığı timleri ise Yarseli Mahallesine kaçak cep telefonu getirileceği ihbar üzerine, bir şirketten Suriye Uyruklu S.T. adına kiralandığı tespit edilen 31 DA .... plakalı araçta yaptığı aramada 56 adet kullanılmamış xiaomi Redmi marka (Piyasa değeri yaklaşık 150.000 TL.) cep telefonu ele geçirildi. S.T., ifadesi sonrası serbest bırakıldı. Valilik açıklamasına göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, A.Y isimli şahsın Antakya´nın Narlıca Mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramada, 2 adet cam aparat Puyp ve Puyp içerisinde 0.3 gram Metamfetamin, 1 adet ruhsatsız Zoraki ibareli 7.65 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör ile 15 adet 7.65 mm fişek ele geçirildi ve TCK 191. maddeden adli işlem yapıldı. Açıklamada, 'H.Ö isimli şahsın Altınçay Mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramada; 1 adet ruhsatsız Baretta marka tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ile 11 adet 9.19 mm fişek ele geçirilmiştir' ifadesine yer verildi. İskenderun Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Esentepe Mahallesinde yapılan çalışmada Ö.S. isimli şahıstan, daralı ağırlığı 2,25 gr esrar ele geçirdi; Barıştepe Mahallesinde V.A isimli şahsın evinde yapılan aramada 2 parça halinde daralı ağırlığı 3 gram gelen sentetik Kannabinoid, Daralı 3,40 gram gelen Metamfetamin; Muradiye Mahallesinde O.Ç isimli şahsın ikametinde yapılan aramada da darasız 39 gram gelen sentetik Kannabinoid ele geçirildi. Reyhanlı´da polis ekipleri ile jandarma timlerinin ortak çalışmasıyla M.D. isimli şahsın evinde yapılan aramada, 1.278 adet Extacy hap, 310 adet Captagon hap, 2 gram kubar esrar, 1 gram toz esrar maddesi ele geçirildi ve şüpheli gözaltına alındı.

Kaçak ve el yapımı içki
Hassa Jandarma Komutanlığı timleri de Gaziantep´ten Hatay´a kaçak alkol getirileceği ihbarı üzerine Gülkent Mahallesi kavşağında yaptığı yol kontrolünde N.D. kişinin yönetimindeki 31 U .... plakalı araç ve sonrasında evinde yapılan aramada, 366 adet bira, 31 adet rakı, 47 adet şarap, 14 adet viski, 3 adet votka, 2 adet şhot olmak üzere toplam 463 adet şişede 241.4 litre kaçak içki ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.D ile N.D. ifadelerinin alınması sonrası serbest bırakıldı. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Armutlu Mahallesinde bir evde yaptığı aramada, 1.050 kilo içime hazır boğma tabir edilen el yapımı içki, boğma içkinin imal edilmesinde kullanılan damıtma sistemine el konuldu, R.D . adlı kişi hakkında da adli işlem yapıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23