5 IŞİD´li canlı bomba yakalandı

Hatay´da Suriye´den giriş yapan 5 IŞİD´li canlı bomba yakalandı. Hatay Altınözü karayolu Kuruyer mevkiinde yakalanan eylemcilerden 2´sinin vücuduna sarılı ve patlamaya hazır halde intihar kemerleri, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmad

28.06.2017 10:57:42 0
5 IŞİD´li canlı bomba yakalandı

 

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye´den Türkiye´ye canlı bomba eylemi yapmak üzere gönderilen beş eylemci, Hatay Mit Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından 23 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen müşterek operasyonla, Hatay il merkezine ulaşmadan yakalandığı ifade edildi.

3´ü Suriye, 2´si türk uyruklu
Etkisiz hale getirilen eylemcilerden ikisinin vücuduna sarılı ve patlamaya hazır halde yakalanan intihar kemerlerinin herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan ele geçirildiği bilgisine de yer verilen açıklamada, teröristler ile birlikte ele geçirilen canlı bomba yeleklerinde yapılan ilk incelemede patlayıcıların “parça tesirli el bomba fünyeli” olduğu anlaşıldığı kaydedildi. Yakalanan 3´ü Suriye, 2´si Türk uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.

Ayrıntıları Bakan Soylu açıkladı
Hatay´da 5 canlı bombanın yakalandığı operasyonla ilgili ayrıntıları ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. Operasyonların yoğunlaşacağını ve farklı sonuçlar alınacağını kaydeden Bakan Soylu, bombalı saldırı hazırlığındaki 5 teröristin yakalanışıyla ilgili, “Kahraman arkadaşlarımız, Hatay´a intikal etmeye çalışan 5 DEAŞ´lı teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdiler. Bu şu demektir; ´Sen milletimize bir şey yapma. Üzerine atlayarak onu etkisiz hale getireyim, benim canıma ne olursa olsun.´ Bu üstün düşünce ve üstün bir anlayıştır” dedi. Bakan Soylu, Türkiye´nin tarihinin en önemli terör mücadelesini verdiğini ifade ederek yürütülen çalışmalarla ilgili ise şu bilgileri verdi: 'Şunu çok net söyleyeyim; önümüzdeki aylarda biraz daha bu konuda operasyonlarımız hem yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek. Şehirlerdeydiler tasvfye ettik, şehirlerin yakınlarındaki köylerdeydiler tasfiye ettik ve sınırlarımızdan içeri girmelerini engelleyebilmek için Suriye sınırı ve İran sınırı başta olmak üzere duvarlar gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırının önemli bir bölümünü duvarlarla kapattık ve teknolojik birtakım katma değerlerle de besleyeceğiz ve oraları emin bir hale getireceğiz. Aynısını İran sınırımızda da ihale ettik ve yapılmaya, şimdi mayınlar temizlenmeye başlandı' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: IŞİD canlı bomba yakalandı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00