“5 Temmuz´u aynı coşkuyla kutluyoruz”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun´un Kurtuluş Bayramı´nı 5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugünde gururla, sevinçle ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

4.07.2017 11:25:22 0
“5 Temmuz´u aynı coşkuyla kutluyoruz”

 

Başkan Seyfi Dingil, Türk askerinin Hatay´a İskenderun üzerinden girişinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun´un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Kurtuluş Bayramımızın 79. yıldönümünü, 5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugünde gururla, sevinçle ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

“5 Temmuz Hatay davasının en önemli süreci”
5 Temmuz´un Hatay Davası´nın, Hatay halkının milli iradesinin doğrultusunda sonuçlandığı tarihsel sürecin en önemli aşaması olduğunu vurgulayan Başkan Dingil, Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordunun Fransız işgali altındaki İskenderun´a 5 Temmuz 1938´de girdiğini, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırdığını kaydetti.
Başkan Dingil´in mesajı şöyle: “Atalarımızın, değerli büyüklerimizin mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti´nin diplomasi hamlesi, Hatay Davası´nı büyük önderin istediği bir istikamette sonuçlandırmıştır. Kurtuluş Bayramımızın 79. yıldönümünde, ‘Yurtta Barış Dünyada Barış´ şiarıyla bütün dünyaya seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı´yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23