51 denizcilik öğrencisi ilk sınavını verdi

İSTE’nin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’ne yerleşen 51 öğrenciden beden yeterlilik sınavı ve mülakattan toplam 70 puan alanlar kesin kayıt hakkı kazandı

EĞITIM 1.09.2023 14:17:00 0
51 denizcilik öğrencisi ilk sınavını verdi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne yerleşen öğrencilerin mülakat ve beden yeterlilik sınavları yapıldı.

İSTE Spor Salonunda dün beden yeterliliği sınavına tabi tutulan öğrenciler aynı gün öğleden sonra Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nde mülakata girdi. Bu yıl Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programına genel kontenjandan 41, deprem kontenjanından 10 olmak üzere toplam 51 öğrenci yerleşmişti. Öğrencilerin beden yeterlilik sınavlarını ve mülakatlarını Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim elemanları gerçekleştirdi. Toplam 70 ve üstünde puan alan öğrenciler başarılı kabul edildi ve kesin kayıt hakkı kazandı. 

Ülkemizde az sayıda üniversitede bulunan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü Türkiye’nin teknik üniversitelerinden biri olarak bünyelerinde bulunduruyor olmaktan gurur duyduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Denizde olmak, ‘Mavi Vatan’da olmak zorlu koşulları kabul ederek başlıyor. Yapılan yeterlilik ve mülakat öğrencilerimizin bu zorluklarla başa çıkma becerilerini ölçmeye yarıyor. Önce YKS’de daha sonra da yapılan sınavlarda başarılı olan adaylarımızı tebrik ediyor, öğrencilik hayatlarında başarılar diliyorum. Alacakları nitelikli eğitim ile mesleklerinde yetkin birer denizci olacaklarına inancım tamdır” değerlendirmesinde bulundu. 

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19