56 saatlik yasak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından koronavirüsle (cocid-19) mücadele kapsamında alınan 56 saatlik sokağa çıkma yasağının ilki yapıldı.

GÜNCEL 8.12.2020 16:36:24 0
56 saatlik yasak

Akın Bodur/İskenderun

Ancak, yasak kapsamı dışında bulunanlar ise işlerini yapmayı sürdürdü. Yasak sürecinde kaos yaşanmaması ve market-manavlarda yığılma olmaması nedeniyle bakkal, manav, fırın, kuruyemişçi gibi yerler saat 10.00-20.00 arasında açık kaldı.
Hafta sonlar cuma akşamı saat 21.00´dan Pazartesi sabah saat 05.00´a kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı, yeni yılın ilk haftasına kadar sürecek. Yasak kapsamında kentin cadde ve sokakları neredeyle boş kaldı.
İskenderun ve yöresinde genel olaraka sokağa çıkma yasağına uyuldu, ancak yasağı ihlal edenlere de para cezası yazıldı.

Sokak hayvanlarını belediye besledi
İskenderun Belediyesi, sokağa çıkma yasağı sürecince sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışmalarını sürdürdü. Belediye ekipleri, sokak hayvanlarına yönelik besleme işlemlerine ilişkin çalışma yaptı, sokak hayvanlarını besleyen belediye ekiplmeri, park ve bahçelerle belirli alanlardaki sokak hayvanları için oluşturulan beslenme odaklarına su ve mama bıraktı. Belediye Bbaşkanı Fatih Tosyalı da, 'Kentin farklı noktalarına yerleştirilmiş olan beslenme üniteleri, ekipler tarafından her gün denetleniyor. Periyodik, mama, su ve yem bırakılıyor. Ekipler 7/24 görev başında' açıklamasını yaptı.

Yasak günlerinde sokalara dezenfekte
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında dezenfeksiyon çalışmalarını sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de yaptı. HBB, 'Ekipler, hafta sonu tüm yurtta uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek kentteki park, cadde, sokak ve birçok noktasını dezenfekte etti. Dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam edecek' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23