5 Temmuz, "çift yön oldu"

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) üst kurulu kararıyla İskenderun'da tek yönden çift yöne çevrilen 5 Temmuz caddesinde karara ilişkin düzenleme yapıldı.

GÜNCEL 16.11.2022 17:06:00 0
5 Temmuz,

Nesrin Geyik/İskenderun
 Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) görevlileri, dün İskenderun'unda 5 Temmuz Caddesinde yaptığı çalışmayla yolu ikiye böldü. HBB görevlileri, delinatör dubalarla 5 Temmuz Caddesini ikiye böldü ve tek yönlü olan yolu daha önce kullanıldığı gibi iki yönlü olarak kullanılmak üzere hazırladı. HBB görevlileri, kararın yaklaşık 15 gün önce alındığını, ama uygulamanın dün yapılmaya başlandığını söyledi. Delinatör duba, TPU (Termoplastik Poliüretan) malzemeden üretilen esnekliğe sahip araç ve yaya trafiğini ayırmak, araç trafiğini yönlendirmek ve güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan trafik ürünü olarak biliniyor. 

Bir gecede trafik tersine çevirmişti
Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 4 yıl önce, kimseye danışmadan aldığı kararı bir gecede uygulayarak, İskenderun'da 100 yıllık trafik akışını tersine çevirmiş, daha sonraki süreçte bu kararına ilişkin birçok düzenleme yaparak, eskiye dönüş yapmıştı. HBB yetkilileri, Tayfur Sökmen Kavşağı'nda alt geçide yapılan bağlantı sonrası İskenderun'da değiştirilen trafik akışının gözden geçirileceğini, gerekirse eski haline dönüştürüleceğini açıklamıştı. Ancak bu konuda hiçbir gelişme yaşanmadı. İskenderun'da özellikle Ulucami Caddesi ile Şehitpamir Caddesindeki trafik akışının tersine çevrilmesi, kentin 00 yıllık trafik akışını tersine çevirmişti. 

 
 


Anahtar Kelimeler: Temmuz " "

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19