5.Uluslar Arası Antakya Film Festivali başladı

Hatay´da bu yıl 5.si gerçekleştirilen Uluslararası Antakya Film Festivali´nin ödülleri sahiplerine verildi. Nuri Alço, Selda Alkor ve Tuğrul Meteer, ödüllerini Antakya Kültür Salonu´nda düzenlenen törenle aldı.

8.12.2017 11:44:10 0
5.Uluslar Arası Antakya Film Festivali başladı

Sadet Berkyürek/SES

Hatay´da bu yıl 5.si gerçekleştirilen Uluslararası Antakya Film Festivali´nin ödülleri sahiplerine verildi. Nuri Alço, Selda Alkor ve Tuğrul Meteer, ödüllerini Antakya Kültür Salonu´nda düzenlenen törenle aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ansam Kültür Derneği-Fotofilm Sanat Merkezi´nin birlikte organize ettiği 5´nci Uluslararası Antakya Film Festivali´nin açılışı, Hatay Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.
Festivalin açılış töreninde Yeşilçam´ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Selda Alkor ile Tuğrul Meteer´e onur ödülü verildi. Törene Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız da katıldı. Katkılarından dolayı ATSO ve Samandağ Belediyesi´ne teşekkür plaketi verildi.

Ödülünü kadınlara adadı
Festivalde yaşam boyu onur ödülüne layık görülen usta oyuncu Selda Alkor, ödülü tüm kadınlara adadığını belirtti. Selda Alkor, “Büyük Ata´mın çok değer verdiği bu kentte, ben bu ödülü tüm kadınlar adına almak istiyorum. Artık çocuk gelinler olmasın, artık kadınlar şiddet görmesin, artık kadınlar Ata´mızın bize vermiş olduğu bütün hakları kullanma imkânına sahip olsunlar. Kadınlarımızın baş tacı olduğunu artık beyler anlasınlar” dedi.

‘Adana-Antalya gibi´ sözü alındı
Yaşam boyu onur ödülü alan bir başka usta isim Nuri Alço ise; “Burada seneye çok görkemli, böyle Antalya, Adana gibi çok büyük bir festivali halka hediye edeceğimizin şimdiden sözünü aldık yetkililerden. Hepinize de bu olaydan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödüllerini alan usta oyuncular, sahneden kendilerini izleyen sinemaseverleri selamladı.

Arzu Okay kapanış törenine katılacak
Festival 12 Aralık´a kadar ilçelerde gerçekleştirilecek film gösterimleri ve atölye çalışmalarıyla devam edecek. 95 film gösteriminin yapılacağı festivalde, Uluslararası Uzun Metrajlı Film, Uluslararası Kısa Metrajlı Film ve Uluslararası Belgesel Film kategorilerinde finale kalan 10 eser dereceye girmek için yarışacak.
Festivalin kapanış ve ödül töreni Samandağ Yeni Çarşı Kongre Merkezi´nde 12 Aralık´ta gerçekleştirilecek. Kapanış töreninde Türk sinemasının önemli isimlerinden Arzu Okay´ın yer alacağı bildirildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23