6 ayda ´u dönüşü´

İskenderun´un Sarıseki mahallesindeki Kanyon parkın yap-işlet-devret modeliyle 7 yıl kiralamaya yapabilmek için belediye meclisinden yetki alan belediye başkanı Fatih Tosyalı, yetkili kullanması halinde orman müdürlüğünden 01 Temmuz 2011?

GÜNCEL 4.12.2019 11:09:57 0
6 ayda ´u dönüşü´

 Orman Müdürlüğü ile belediyesi arasında imzalanan kiralama sözleşmesine göre, Sarıseki Kanyon parkın işletimi başkasına verilemiyor. Sözleşmenin 12. maddesinin son fıkrasına göre, işletmeci olan belediyesi, kiralanan alanı başkasına devredemiyor ve amacı dışında kullanımına izin verilmiyor. 

Sözleşmenin 16. maddesi de kanyon Park alanında bulunan tesisteki çay ocağı, kır büfesi, WC gibi alanların başkasına da devredilmesi mümkün değil.
*

Mayıs ayında Kanyon Park´ta incelemede bulunan Tosyalı, 25 Mayıs´taki sosyal paylaşımında, 'Sarıseki´de bulunan Kanyon Park, Sarıseki Plajı, Fuat Tosyalı Tesisleri, sosyal alanlar ve yeşil alanlarda incelemelerde bulunduk. Tüm tesislerimiz yenileme ve bakım çalışmalarının ardından halkımızın hizmetine açılacak' ifadesine yer verirken, önceki gün alanı yap-devret-işlet modeliyle vermek için yetki aldı.

Akın Bodur/İskenderun
Temmuz ayında yaptığı açıklamada belediyenin sosyal tesislerini belediyenin çalıştıracağını e işletmeye verilmeyeceğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, sosyal tesisler ile spor alanlarını kiralama, yap-devret-işlet yöntemiyle tek tek özelleştirmeye başladı.

Spor alanı da özelleşiyor
Kent sahilindeki Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahasını anlaşma yaptığı aguapark firmasına 8-9 milyon liralık yarıtım yapılması şartıyla yap işlet devrem modelini ile özelleştirmenin çabasında olan Tosyalı, 16.678,81 metrekarelik alana 1 çocuk havuzu 10 aguapark park, 1 büyük havuz, sosyal tesisleri bulunacak ve Haziran ayında hizmete gireceğini ifade ettiği tesisteki havuza girişin önümüzdeki yıl hafta için 50 lira, hafta sonu ise 60 lira olacağını belirtiyor. Tosyalı bunun için belediye meclisinde AKP ve MHP´li üyelerin verdiği oylarla yetkiyi önceki gün almıştı.

Kanyon Parkı da devretmeyi planlıyor
Tosyalı, kentin Sarıseki Mahallesinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğünden C tipi piknik ve mesire yeri olarak kiralanan mesire yeri ve park alanını da 3 milyon 400 bin lira yatırım yapılması şartıyla 7 yıl süreyle kiralanmaya çalışıyor. Bu kiralama modeli de yap-devret-işlet yöntemiyle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üzerinden yapılmaya çalışılıyor.

Tosyalı ne dedi, ne yapıyor?
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye başkan yardımcıları ve belediye müdürleri ile Mayıs ayında mahallelerde yaptığı ziyaretlerde, belediyenin tesislerini de incelemişti. İnceleme kapsamında Sarıseki Kanyon Park´a da giden Fatih Tosyalı, 25 Mayıs tarihinde sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda, 'Sarıseki´de bulunan Kanyon Park, Sarıseki Plajı, Fuat Tosyalı Tesisleri, sosyal alanlar ve yeşil alanlarda incelemelerde bulunduk. Tüm tesislerimiz yenileme ve bakım çalışmalarının ardından halkımızın hizmetine açılacak. M. Fatih TOSYALI. İskenderun Belediye Başkanı#iskenderunadeğer #fatihtosyali #iskenderun #belediyebaşkanı' ifadesine yer vermişti.

Tahsis süresi 201´de bitiyor ama 7 yıl kiralayacak
Antakya Orman Müdürlüğü ile belediyesi arasında imzalanan kiralama sözleşmesine göre, Sarıseki Kanyon parkın işletimi başkasına verilemiyor. 2011 yılında kapatılan Sarıseki Belediyesi ile imzalanan ve Hatay´ın büyükşehir statüsüne geçmesi üzerine İskenderun Belediyesine geçen alan ve İskenderun belediyesi ile de yinelenen sözleşmenin 4. maddesine göre 10 yıl süreyle geçerli ve bu süre 01 temmuz 2021 tarihinde sona erecek. Ve aynı maddeye göre de süre bitiminde 30 gün içerisinde boşaltacak. İskenderun belediye Başkanı Tosyalı ise tahsis edilen alanın kiralama sözleşmesi bitmesinden sonrasını da kapsayan 7 yıl süreyle yap-işlet-devret modelini uygulamaya çalışıyor.

Sözleşmeye göre yetkiyi kullanamaz
Sözleşmenin 12. maddesinin son fıkrasına göre, işletmeci olan belediyesi, kiralanan alanı başkasına devredemiyor ve amacı dışında kullanımına izin verilmiyor.
Sözleşmenin 16. maddesi de kanyon Park alanında bulunan tesisteki çay ocağı, kır büfesi, WC gibi alanların başkasına da devredilmesi mümkün bulunmuyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00