6 okul 2 proje

Arsuz´a bağlı Üçgüllük Ortaokulu Erasmus+ projelerini Uluslararası Eramusdays etkinlikleri kapsamında tanıttı. Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Üçgüllük Ortaokulu ekibi tarafından hazırlanan projenin Mayıs 2020´deki

EĞITIM 24.10.2019 10:37:55 0
6 okul 2 proje

İskenderun/SES

Diğer bir Erasmus projesi olan Teknoloji Işığında Avrupa´ya Adım Adım projesi ise Uluçınar Ortaokulu, Hüyük Ortaokulu Hacıahmetli Muazzez İsmail Çam Ortaokulu, Konacık İlkokulu, Yukarı Kepirce Ortokulu ve Üçgüllük Ortaokulu ile birlikte yürütüldü.

Etkinliğe, Arsuz Belediye başkanı Asaf Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte proje ekibinin hazırladığı sunumları yapıldı, öğrencilerin hazırladığı proje şarkısı seslendirildi, yurtdışındaki faaliyetlere katılan öğrenci deneyimleri paylaşıldı.

Üçgüllük Ortaokulu, Erasmus+ KA229 (İyi örneklerin paylaşılması) kapsamında Finlandiya koordinatörlüğünde Letonya, İspanya ve Türkiye´nin 2 yıl süreyle ortak yürüteceği ‘#I learn ergo l am – Öğreniyorum o halde varım´ isimli projede yer alarak Arsuz ilçesinde okul ortaklığı projesi ile yurtdışına öğrenci götüren ilk okul oldu.
Bu proje kapsamında; okuldan 3 öğretmen ve 4 öğrenci Finlandiya´da düzenlenen açılış toplantısında 30 Eylül -7 Ekim 2018 tarihlerinde hem Arsuz ve Hatay´ı hem Türkiye´yi temsil ettiler. Bir hafta boyunca Finlandiya, Espoo da Kirkkojerven Koulu isimli okulda; Letonya , İspanya ve Türkiye´den giden öğrenci ve öğretmenlerle Fin Eğitim sisteminin işleyişiyle ilgili deneyimleri paylaşmışlardı.
Aynı projenin devamında Üçgüllük Ortaokulu, 24-30 Mart 2018 tarihinde Letonya´da Zakumuiza Primary School okulunu, 3 öğretmen ve 6 öğrenci ile ziyaret etmiş, proje ekibi bir hafta süren hareketlilikte Riga da bulunan okul tarafından hazırlanan etkinliklere katılmanın yanı sıra mesleki gelişimde teknolojinin önemini fabrika ziyaretlerinde bulunarak yerinde inceleme fırsatı bulmuştu.

Nisan´da evsahibi Üçgüllük
17-23 Kasım 2019 tarihinde İspanya´da INS La Pobla de Segur okulunu yine 2 öğretmen ve 6 öğrenci ile ziyaret edecek Arsuz Üçgüllük Ortaokulu, bu kültür birleşimi olan projenin final toplantısının yapılacağı 2020 Nisan ayında Finlandiya, Letonya ve İspanya´dan gelecek olan öğretmen ve öğrencilerini ağırlayarak ev sahipliği yapacak.

Teknoloji Işığı Bu okulu da aydınlattı
Üçgüllük Ortaokulunun Arsuz´da aynı anda 2 tane AB ERASMUS projeleri yürüten ilk ve tek okul ünvanına sahip olmasını sağlayan diğer proje ise Arsuz İlçe Milli Eğitim bünyesinde bireylerin öğrenmesi kapsamında Arsuz ilçesinden 6 okulun birlikte yürüttüğü Teknoloji Işığında Avrupa´ya Adım Adım projesi. Bu proje ile Üçgüllük Ortaokulundan 3 öğretmen Prag´da 17-22 Şubat tarihlerinde 'Eğitimde BİT( Bilgi ve İletişim Teknolojileri ) kullanımı' kursuna katıldı. Ayrıca okulun proje yürütücüsü İngilizce öğretmeni Londra´da 10-16 Mayıs 2019 tarihlerinde 'Eğitimde Yeni Yaklaşımlar' kursuna katıldı.

/resimler/2019-10/24/1958082288075.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57